Bizar: Roemeense doelman Florin Nita lette één seconde voor 0-3 van Oranje niet op Malen

2 juli 2024, 20:07   Bijgewerkt: 2 juli 2024, 20:39

Nederland plaatste zich dinsdagavond ten koste van Roemenië voor de kwartfinales van het EK (0-3). Bij het derde doelpunt van Oranje, gemaakt door Donyell Malen, vertolkte de Roemeense doelman Florin Nita een merkwaardige rol.

Malen stormde in de derde minuut van de blessuretijd vanaf eigen helft op het Roemeense doel af. Toen de aanvaller van Oranje het strafschopgebied van de Roemenen naderde, was Nita echter niet bij de les.

De keeper van Roemenië was afgeleid door een schoen die door een supporter was achtergelaten in zijn doelgebed. Vlak voordat Malen uithaalde, trapte Nita de schoen weg. Kort erna kon hij vissen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!