BILD: 'Twee Duitse toptrainers willen Southgate opvolgen als bondscoach van Engeland'

18 juli 2024, 15:06
Foto: © Imago

Twee Duitse toptrainers hebben volgens BILD interesse om Gareth Southgate op te volgen als bondscoach van Engeland. De 53-jarige Southgate kondigde dinsdag, twee dagen na de verloren EK-finale tegen Spanje, aan na acht jaar te gaan vertrekken als keuzeheer van The Three Lions. Zowel Joachim Löw als Thomas Tuchel zou zijn positie graag gaan innemen.

Southgate leidde Engeland de afgelopen maand voor de tweede keer op rij naar de finale van het Europees Kampioenschap. Bovendien werd onder de Engelsman op het Wereldkampioenschap van 2018 de halve finale bereikt. Toch besloot de oud-international na de verloren wedstrijd tegen Spanje dat het na acht jaar mooi geweest is.

Artikel gaat verder onder video

Direct na de bekendmaking van het vertrek van Southgate, begon het speculeren over zijn mogelijke opvolger. Bij de bookmakers ontpopte de momenteel werkloze Graham Potter - die eerder deze zomer nog bedankte voor de eer om trainer van Ajax te worden - zich tot de eerste favoriet. Andere namen die circuleren zijn die van Mauricio Pochettino (clubloos), Eddie Howe (Newcastle United) en Lee Carsley (Engeland Onder-21).

BILD-journalist Christian Falk meldde dinsdag al dat Tuchel, die zonder werk zit sinds hij deze zomer vertrok bij Bayern München, evenees interesse zou hebben in het bondscoachschap van Engeland. Twee dagen later herhaalt de journalist die stelling op X en meldt hij bovendien dat de klus ook Löw zeer zou aanspreken. De 64-jarige Löw was tussen 2006 en 2021 bondscoach van Duitsland en leidde zijn land in 2014 naar de wereldtitel. Na de nederlaag tegen - uitgerekend - Engeland in de achtste finale van het EK van 2020 (dat vanwege de corona-pandemie een jaar later werd gespeeld) kondigde hij zijn vertrek bij Die Mannschaft aan. Sindsdien vervulde Löw geen officiële functie meer in de voetballerij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Analisten van BBC zijn stomverbaasd als Joep Schreuder plots de uitzending overneemt

Een opvallend moment in de nabeschouwing van de BBC op de EK-finale.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik ga voor Löw.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen