Bertrand Traoré: 'Ik sprak voor mijn transfer met hem, ik hoop dat hij mij volgt'

15 juli 2024, 17:51   Bijgewerkt: 15 juli 2024, 18:18
Foto: © Ajax

Bertrand Traoré is officieel teruggekeerd bij Ajax. De aanvaller, die in seizoen 2016/17 al voor de Amsterdammers speelde, zocht vlak voor zijn overgang contact met oud-ploeggenoot Kenny Tete. Traoré hoopt dat Tete deze zomer eveneens terugkeert naar de Johan Cruijff ArenA.

Traoré zette maandagmiddag zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Ajax. De aanvaller, die op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan, komt transfervrij over van Villarreal. Traoré kwam in seizoen 2016/17 al uit voor de Amsterdammers. De Burkinees reageert in een YouTube-video op de transfer.

Artikel gaat verder onder video

De aanvaller is dolblij met zijn terugkeer. “Er zijn hier nog wat ongedane zaken. Ik ben blij om terug tet zijn en dat af te maken”, zegt Traoré, die doelt op het mislopen van de landstitel en de verloren Europa League-finale tegen Manchester United.

De linkspoot onthult vervolgens dat hij met een oud-ploeggenoot sprak over een terugkeer naar Ajax. “Ik had contact met Kenny Tete voordat ik hierheen kwam. Ik hoop dat een paar van de jongens van toen mijn voorbeeld volgen. Want het is een uitdaging. Ook voor mij. Ajax is de beste club van Nederland”, sluit hij af. Tete speelde tussen 2025 en 2017 in de hoofdmacht van de Amsterdammers en was één seizoen ploeggenoot van Traoré. De rechtsback speelt momenteel bij Fulham.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes kan door zeer serieuze interesse een middenvelder slijten bij Ajax

Een uitgaande transfer naar de Bundesliga is mogelijk aanstaande voor Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen