Beelden vanuit andere hoek werpen nieuw licht op cruciaal moment bij Nederland - Turkije

7 juli 2024, 21:46   Bijgewerkt: 8 juli 2024, 07:23
Foto: © NOS

Het Nederlands elftal is wellicht goed weggekomen bij de 2-1 tegen Turkije. Op sociale media gaan nieuwe beelden rond vanuit een andere hoek, die de vraag opwerpen of Cody Gakpo geen overtreding beging op rechtsback Mert Müldür, die een eigen doelpunt maakte.

Op de beelden lijkt Gakpo er met zijn voeten voor te zorgen dat Müldür ten val komt, waarna de Turkse rechtsback de bal achter zijn eigen doelman werkt. Müldür beklaagde zich meteen met handgebaren, maar werd niet gehoord door de arbitrage onder leiding van Clément Turpin.

Artikel gaat verder onder video

"Ik werd gisteren aangepakt omdat ik zei dat er misschien sprake was van een overtreding van Gakpo. Maar nu ik deze video zie, ben ik ervan overtuigd dat de VAR ernaar had moeten kijken", schrijft voetbaltwitteraar Nubaid Haroon bij de beelden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Blind verrast Vahle: ‘Geen enkele andere Oranjespeler durft dit te zeggen’

Daley Blind verrast verslaggever Noa Vahle met zijn eerlijke antwoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

FCJel
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Kan iemand mij vertellen waarom er dan naar gekeken had moeten worden? Lomp inkomen? Die overtreding van simons had ik nog in kunnen komen, maar ik zie het hier niet zo snel.

Copa
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Lomp inkomen schrijf je zelf. Het gevolg is dat de back onderuit gaat en de bal in zijn eigen doel werkt lijkt mij reden genoeg om er extra naar te kijken

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Nu het belangrijkere nieuws Mats wieffer voor 30 miljoen verkocht aan Brighton & Hove Albion. 5 jarig contract had ik dus 2 weken geleden toch gelijk 30 miljoen kan dat ene hatertje JANKEN!

Allback
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Ja als je het vanuit deze hoek ziet lijkt het inderdaad een overtreding. Ik heb echter meer dingen gezien waar de VAR best had in kunnen grijpen. Een handsbal van Spanje in de wedstrijd tegen Duitsland en in dezelfde wedstrijd een duw van Tony Kroos die cruciaal kon zijn geweest voor de wedstrijd. Dat staat los van dit incident, maar meer het argument dat er meerdere fouten worden gemaakt in het toernooi en dan kan je aan de verkeerde kant staan en het nadeel hebben.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

De var heeft het beoordeeld volgens mij dus dit beeld maakt niks meer uit.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hmm, vanuit dit camerapunt had ik me kunnen voorstellen dat het doelpunt afgekeurd had kunnen worden. Ben in zulke situaties altijd wel benieuwd welke camerapunten de VAR tot zijn beschikking had, welke het bekeken heeft en wat de onderlinge communicatie met de scheidsrechter was. Vind dat altijd wel interessant om terug te zien en te horen.

balletje rond
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

jullie schrijven zelf dat je niet van dat vooraf en achteraf gezever zoals op TV door de zogenaamde analisten houdt,Nou jullie zijn zelf net zo erg of erger aan het Zwetsen en Kwatsen zoals de vertrouwenloze Bondscoach Bassie Storm wat een clown is dat zeg

Klantenservice
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Hoi @balletjerond, Dan heb je toch een beetje een verkeerd beeld van mij. Ik heb in principe niks tegen het analyseren of voorbeschouwen van een voetbalwedstrijd hoor. Ik vind dit juist reuze interessant, en hou van een mooie voetbaldiscussie. Het gaat mij echter wel om de manier waarop. In sommige programma's lijkt het doel meer om anderen belachelijk te maken, ontbreekt er respect en lijkt het doel dus niet op het voetbalinhoudelijke te liggen. In die gevallen houd ik er inderdaad niet va. En kun je het, in jouw woorden, gezever noemen. Dit is puur voor mijzelf gesproken. Ik kan niet praten voor de anderen die jij bedoelt met 'jullie'. Hopelijk heb je nu een beter beeld van hoe ik wel over het analyseren en voorbeschouwen van voetbalwedstrijden denk.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Lekker belangrijk dat gelul achteraf. We staan in de halve finale. Dat is belangrijk

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Ik heb wel veertig ‘overtredingen’ gezien die niet bestraft werden en minstens evenveel vallende spelers waar niets aan de hand was. Vooral dat laatste bij de Turken dus dan werk je zoiets wel in de hand. Vond Turpin goed fluiten, liet veel doorgaan. Dit ziet er eerder uit als beetje ongelukkige botsing dan een overtreding en hij gaat wel erg dramatisch liggen weer zoals bij al die ‘overtredingen’, zie niet bijster veel contact.

Hansie Flick
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Volgensmij gaat cody voor de bal net als de verdediger. Hij raakt het ook gewoon. Dit ziet er meer uit als een ongelukkig moment voor de Turkse verdediger die net iets te laat komt en de voorzet van cody in zijn eigen doel werkt. Daarnaast snap ik de scheids wel dat hij niet floot. Want de Turkse spelers vielen bij bosjes ookal was er niks aan de hand.

FROIO
Link gekopieerd!
    48
    + 1
avatar

Er is absoluut geen sprake van een overtreding van Gakpo. Als je alle mogelijke beelden stap voor stap bekijkt zie je dat het been van nog vóór het been van de verdediger neergezet word. Geen sprake van een veeg of wat dan ook. Het de verdediger die nog in een ultieme poging zijn linker voet om het rechterbeen van Gakpo wil haken, zonder succes want hij raakt zelf de bal.

Han Jansen Klomp
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

9

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Beide spelers maken dezelfde overtreding nl. een trap(je) tegen de enkel van de ander geven. Mannelijk duel dus, zoals er honderden tijdens een wedstrijd voorkomen. Terecht geen interventie van scheids,Var of wat dan ook. Geldig doelpunt, Turken niet zeuren !

Redouan
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Ik zie hier geen overtreding in hoor. Gakpo is eerder en steekt zijn voet uit om de scoren, tegenstander is net iets te laat en gaat er lelijk half met een voet voor staan. Als je overduidelijk voor bent en die bal zowat weg wilt schieten maar dan geraakt wordt dan pas zie ik er een overtreding in. Anders kun je letterlijk voor alles gaan fluiten.

Bondscoach
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Absoluut geen overtreding van Gakpo! Een broodje-aap-verhaal en kinnesinne. Kijk nog eens goed met onbevooroordeelde ogen: het is juist de Turkse speler die de overtreding op Gakpo maakt (haken) en met de VAR Oranje een penalty zou hebben bezorgd!

M S
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

UEFA heeft iets met Turkije ook met dat gedoe met Demiral heb een beetje uıtgezocht wat dat was met die wolvengroet. Het is 2000 jaar oud omdat paar Maffioso's het hebben gebruikt noemen ze het niet gepast. Maar Turkse volkeren zoals Kazachen azerdaidjanen doen dit ook. Ook op rockconcerten begreep ik hahah. Ik ben zelf Albaans en wij hebben onze eigen groet wat tegen de Serven werd gedaan wat natuurlijk uitdagend is. Maar de Turkofobie wat altijd een dingetje is geweest in Europa merk ik hier ook. Bijv als Arda een Engelsman geweest werd hij zeker anders behandeld. Ook hierbij, in een kwartfinale wedstrijd hoor je deze doelpunt niet te tellen. Dit moest naar verlengingen gaan. De UEFA zal hier veder ook niets mee doen xeg het nog een keer als dit een West Europees land of een van de geliefde landen eas van de E.U. dan zouden ze naderhand de doelpunt afkeuren. In dit geval gaan ze dit Turkije echt niet gunnen. Daarbij komt ook nog dat Turkije het jongste team heeft in de kwart finales als ik me niet vergis een na jongste van het toernooi. Als ze met het EK de kwart finales hebben gehaald zullen we ze zeker in de kwart/halve finales op het WK. Hopelijk met rrn betere trainer. Montella maakte een fout door te laat te wisselen, met zo een team hoor je meer aan te vallen. Zonder Demiral heb je al niet zo een sterke verdediging meer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen