'Peperdure Ajax-miskoop Sutalo mag nog altijd hopen op verrassende transfer'

16 juli 2024, 14:13   Bijgewerkt: 16 juli 2024, 14:54
Foto: © Imago

Bayer Leverkusen heeft nog altijd interesse in de bij Ajax nauwelijks uit de verf gekomen Josip Sutalo, zo verzekert het Duitse voetbalblad Kicker. De Kroaat kan terugkijken op een matig debuutseizoen in Amsterdam, maar is desondanks in beeld bij de regerend landskampioen van Duitsland.

Sutalo kwam afgelopen zomer voor liefst 20,5 miljoen euro van Dinamo Zagreb naar Ajax, dat onder meer Leverkusen en het Italiaanse Fiorentina aftroefde. Door bonussen zou de transfersom die de Amsterdammers betaalden nog verder op kunnen lopen tot 23,5 miljoen. De verdediger tekende bij Ajax een vijfjarig contract, maar maakte nauwelijks indruk in zijn eerste seizoen.

Artikel gaat verder onder video

Desondanks was Sutalo op het Europees Kampioenschap in Duitsland 'gewoon' basisspeler bij Kroatië, dat regelmatig voor verrassingen weet te zorgen op eindtoernooien maar deze keer roemloos werd uitgeschakeld in de groepsfase. Na een afgetekende nederlaag tegen de latere kampioen Spanje speelden de Kroaten tegen zowel Albanië (2-2) als Italië (1-1) gelijk, waardoor de achtste finales niet werden bereikt. Vorige week werd duidelijk dat Sutalo zich ondanks alles mag verheugen in de belangstelling van een aantal buitenlandse clubs, waarbij Leverkusen toen ook al genoemd werd.

Bayer Leverkusen lijkt deze zomer de markt op te moeten voor minimaal één centrale verdediger. Josip Stanisic is na zijn verhuurbeurt immers teruggekeerd naar Bayern München. Der Rekordmeister trekt bovendien aan Duits international Jonathan Tah, die nog maar één jaar vastligt in Leverkusen. Volgens Kicker is Sutalo daarom opnieuw in beeld bij de werkgever van Jeremie Frimpong, al plaatst het blad wel een kanttekening: "Vanuit Nederland horen we dat hij slechts beperkt Engels spreekt en dat de communicatie daardoor een probleem was."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes kan door zeer serieuze interesse een middenvelder slijten bij Ajax

Een uitgaande transfer naar de Bundesliga is mogelijk aanstaande voor Ajax.

Scoor maar liefst 50x je inzet bij winst van Ajax, PSV of Feyenoord in de Eredivisie

Scoor maar liefst 50x je inzet bij winst van Ajax, PSV of Feyenoord in de Eredivisie

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Snel snel snel zonder verlies aan Leverkusen netjes overdragen Alex.

Ik ben niet Goku😂😂
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Als dat gebeurd Krotje, mogen jullie je handjes dicht knijpen. Zelf denk ik van niet, slecht seizoen slecht EK Denk dat al blij mag zijn als je hem verkoopt

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Hetzelfde geval als met Hancko ?

Ik ben niet Goku😂😂
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Lol, Sutalo vergelijken met Hancko, zoiets van appels en peren.

gtsb of niet 🤔
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Goku laat gaan . Zit met al zijn voorspellingen,aanbevelingen,inschatten van mensen etcetc al zeker 2 zomers mis. Hancko is beter en daar zal nog genoeg belangstelling komen . Speelde een goed seizoen en ek ook. Sutalo speelt gewoon dramatisch bij ajax en op het ek . Dat is voor krotje hetzelfde !!?? Koekoek !!!. Trouwens sluit ik niet uit dat sutalo op gaat bloeien als hij uit amsterdam vertrokken is

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ja dat vind jij Goku, er zijn ook nog anderen die niet met je eens zijn. Maar hoe je het ook bekijkt, als jij al zeker van bent dat Sutalo niet te slijten is dan vind ik dat jouw club aan het lijntje wordt gehouden door Atletico, mijn mening als het mag.

kib*
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ja daar is het meisje gtsb weer, die met "laat gaan..." weer gaat meeliften op zijn vriendjes en wederom kant A van zijn grammofoonplaat afdraait. Dag meisje potje/keteltje.

Gusa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Laat Farioli de komende twee weken de knoop maar doorhakken. Ik schrijf Sutalo nog niet af. Ja, hij heeft een waardeloos seizoen achter de rug waarin zijn zelfvertrouwen door de ondergrens is gegaan, maar hij heeft voor zijn overgang naar Ajax laten zien dat hij echt veel beter kan dan dit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen