AZ-middenvelder stelt Van Persie teleur en verkiest Engeland boven Heerenveen

8 juli 2024, 20:44
Foto: © Imago

Kenzo Goudmijn verruilt AZ voor Derby County, zo meldt De Telegraaf. De middenvelder werd afgelopen seizoen door de Alkmaarders verhuurd aan Excelsior, waarmee hij degradeerde. Onder meer het sc Heerenveen van Robin van Persie grijpt hiermee mis.

Goudmijn zal vanaf komend seizoen voor Derby County in de Championship spelen. De middenvelder verlaat AZ en tekent tot medio 2028 bij de Engelsen. De 22-jarige speler had nog een contract tot medio 2026 in Alkmaar, dat een bedrag van 820.000 euro voor hem ontvangt.

Artikel gaat verder onder video

De afgelopen seizoenen heeft Goudmijn het vooral met verhuurperiodes moeten doen. Zo speelde hij één seizoen op huurbasis bij Sparta, om daarna twee jaar voor stadsgenoot Excelsior te spelen. Uiteindelijk kwam de middenvelder voor de Alkmaarders, bij wie hij de jeugdopleiding heeft doorlopen, slechts twintig keer in actie, waarvan driemaal als basisspeler.

Naast Derby County had Goudmijn ook voor een nieuw Nederlands avontuur kunnen kiezen. Zo sprak hij vorige maand op Ibiza met nieuwe Heerenveen-trainer Van Persie, maar tot een overstap naar Friesland is het niet gekomen. Hij stond ook in de belangstelling van FC Groningen en Go Ahead Eagles, maar heeft voor de stap naar Engeland gekozen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder keert Hélène Hendriks de rug toe na minutenlange monoloog

Jack van Gelder besluit Hélène Hendriks de rug toe te keren na een flauwe opmerking.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen