AZ dendert door de voorbereiding en walst flink over degradant Excelsior heen

13 juli 2024, 17:31
Foto: © Imago

AZ maakt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen vooralsnog een uitstekende indruk. De Alkmaarders, onder leiding van trainer Maarten Martens, wonnen in hun derde oefenwedstrijd met maar liefst 8-0 van degradant Excelsior. Eerder deze voorbereiding werden AEK Athene (6-0) en FC Nordsjælland (6-1) al op een flinke nederlaag getrakteerd.

Excelsior was voor AZ de laatste tegenstander op het trainingskamp in Epe en de nummer vier van het afgelopen Eredivisie-seizoen was vroeg op schot. Al na 39 seconden verzorgde aanvaller Ibrahim Sadiq de openingstreffer. Via doelpunten van Myron van Brederode (strafschop), Peer Koopmeiners (vrije trap) en Ernust Poku liep AZ nog voor rust uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong.

Artikel gaat verder onder video

Na de theepauze ging AZ weer vrolijk verder met waar het gebleven was: doelpunten maken. Poku maakte een klein kwartier na rust zijn tweede doelpunt van de middag, waarna ook invaller Lequincio Zeefuik tweemaal wist te scoren. Het slotakkoord was voor Riechedly Bazoer. Spits Troy Parrott, die kort voor het oefenduel werd gepresenteerd als nieuwe spits van AZ, ontbrak logischerwijs nog in de ploeg van Martens.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder keert Hélène Hendriks de rug toe na minutenlange monoloog

Jack van Gelder besluit Hélène Hendriks de rug toe te keren na een flauwe opmerking.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Nou nou dat AZ is stiekem goed geworden, ondanks verkopen van hun sterkhouders. Prima, ook een partij er bij voor de titel ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen