'AS Roma wil Brobbey, voorkeur Ajacied gaat uit naar andere Europese topcompetitie'

23 juli 2024, 11:43   Bijgewerkt: 24 juli 2024, 12:10
Foto: © Imago/realtimes

Brian Brobbey zou deze zomer al kunnen vertrekken bij Ajax, zo meldt de Duitse transferspecialist Florian Plettenberg van Sky Deutschland. AS Roma zou de situatie van de 22-jarige spits nauwlettend in de gaten houden, maar de voorkeur van Brobbey zelf zou uitgaan naar een andere Europese topcompetitie.

Brobbey ligt in Amsterdam nog vast tot medio 2027, waardoor Ajax zeker geen haast hoeft te maken met een verkoop van de drievoudig Oranje-international. Toch heeft de spits over belangstelling niet te klagen: "Er is veel navraag gedaan naar de 22-jarige spits", schrijft Plettenberg, die AS Roma als enige geïnteresseerde club bij naam noemt. De Duitse journalist schat de prijs die clubs voor Brobbey zouden moeten neertellen overigens tussen de 25 en 30 miljoen euro.

Artikel gaat verder onder video

Mocht het tot een zomers vertrek komen, dan zou de wens van Brobbey zelf echter zijn om te verkassen naar de Engelse Premier League. Geheel verrassend is dat niet te noemen: in mei van dit jaar stond de spits het NOS Jeugdjournaal te woord en noemde hij Arsenal als de club waar hij ooit zou willen spelen. Daar voegde hij Manchester United, FC Barcelona en Real Madrid overigens in een adem aan toe.

Brobbey is bezig aan zijn tweede periode in Amsterdamse dienst. De spits verruilde de club waar hij de jeugdopleiding doorliep in de zomer van 2022 transfervrij voor RB Leipzig, maar keerde al na een halfjaar op huurbasis terug in de Johan Cruijff ArenA. Enkele maanden later telde Ajax ruim zestien miljoen euro neer om Brobbey definitief over te nemen van de Duitsers. Afgelopen seizoen kwam de aanvaller in 43 wedstrijden in alle competities tot 22 doelpunten en twaalf assists namens de Amsterdammers. Momenteel geniet hij nog van een vakantie vanwege zijn deelname aan het Europees Kampioenschap met het Nederlands elftal. Op het toernooi in Duitsland kwam Brobbey alleen in de halve finale tegen Engeland kort binnen de lijnen, maar in de luttele minuten die er nog te spelen waren kon hij niets meer veranderen aan de 1-2 achterstand, waardoor Oranje een finaleplek misliep.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-'miskoop' laat zich positief zien onder nieuwe trainer Farioli

"Zou het dan toch? Krijgt hij hem aan de praat?", vraagt Mikos Gouka zich af over een speler van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Brobbey met wat winst doorverkopen. Er spelen zat goede spitsen in de wereld, ook zeker in ons land.

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dan is het Sosa, dan is het Sutalo, dan is het Brobbey, dan is het Hato en nu weer Ramaj. En als ik de buitenwereld -mocht- geloven dan zijn de Ajaxspelers totaal niet aantrekkelijk, maar wat is er nu aan de hand ? Komt het door de clubnaam misschien ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen