Arteta: 'Ik heb hem gezien bij Feyenoord en ben onder de indruk'

30 juli 2024, 07:58
Foto: © Imago/realtimes

Mikel Arteta Is onder de indruk van Arne Slot. De trainers van Arsenal en Liverpool komen elkaar woensdagnacht tegen rondom de oefenwedstrijd in Philadelphia tussen beide clubs. Arteta spreekt van een ‘mooie test’ en deelt complimenten uit aan zijn Nederlandse collega.

Voor Arsenal is het de derde oefenwedstrijd in de Verenigde Staten, na duels met Bournemouth (Carson, Californië) en Manchester United (Inglewood, Californië. “Deze wedstrijd is weer in een andere stad, dat is even acclimatiseren, net als de andere weersomstandigheden. En we spelen tegen een trainer van wie ik de speelstijl erg kan waarderen. Het wordt dus heel zwaar”, zegt Arteta op een persmoment.

Artikel gaat verder onder video

De Spanjaard weidt vervolgens uit over Slot, die hij in actie heeft gezien bij ‘zijn vorige teams’, waaronder Feyenoord. “Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik heb zijn vorige teams gezien. Ik ben onder de indruk van hem als persoon en zijn voorkomen. Ik heb veel goeds gehoord van de spelers en dat zijn waarschijnlijk de beste personen om het aan te vragen.” Vermoedelijk doelt Arteta op Reiss Nelson, die een seizoen bij Feyenoord samenwerkte met Slot. Daarnaast speelde Jurriën Timber als Ajacied tegen het Feyenoord van Slot.

LEES OOK: Feyenoord woedend: club ontving in twee jaar nog geen cent vanuit uitgaande transfer

“Ik vind het heel indrukwekkend hoe hij zijn team laat voetballen, met een herkenbare stijl en veel kwaliteit. Het wordt een mooie wedstrijd”, voorspelt Arteta tot slot. De wedstrijd begint woensdagnacht om 01.30 uur in stadion Lincoln Financial Field in Philadelphia.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wat gebeurt er als PSV – Feyenoord in een gelijkspel eindigt?

Mocht er geen winnaar komen na negentig minuten in de Johan Cruijff Schaal, wat gebeurt er dan?

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen