'Arne Slot wil Turkse Oranje-plaaggeest naar Liverpool halen'

11 juli 2024, 12:43
Foto: © Imago/realtimes

Liverpool mengt zich volgens Turkse en Engelse media in de strijd om Baris Yilmaz. De 24-jarige buitenspeler maakte op het Europees Kampioenschap in Duitsland indruk in de kwartfinale tegen het Nederlands elftal en beschikt bij zijn huidige club, Galatasaray, nog over een contract tot medio 2027.

Vanaf de rechterflank was de beresterke Yilmaz in de kwartfinale tussen Nederland en Turkije een plaag voor de Oranje-defensie. De buitenspeler heeft zich in Duitsland dan ook in de kijker van verschillende grote clubs in Europa weten te spelen. Zo werd hij in een eerder stadium al gelinkt aan clubs als Arsenal en Brighton & Hove Albion.

Artikel gaat verder onder video

Yilmaz staat sinds de zomer van 2021 onder contract bij Gala, maar beleefde afgelopen seizoen pas zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht. De topclub uit Istanbul nam de buitenspeler destijds over van Ankara Keçiörengücü, dat een doorverkooppercentage van twintig procent zou hebben bedongen. Sedat Tahiroglu, de voorzitter van Yilmaz' vorige werkgever, zou zich laten hebben ontvallen dat Liverpool serieuze belangstelling in de speler heeft. Galatasaray zou een prijskaartje van zo'n 30 miljoen euro om zijn nek hebben gehangen.

Slot trad per 1 juli formeel aan als trainer van Liverpool, waar hij de immens populaire Jürgen Klopp opvolgt. Sindsdien is het wachten op zijn eerste grote aanwinst voor komend seizoen. De club zag al wel een aantal huurlingen terugkeren, waaronder de Nederlander Sepp van den Berg, en nam afscheid van enkele spelers. Verdediger Joël Matip en derde doelman Adrián zijn transfervrij vertrokken, laatstgenoemde heeft inmiddels getekend bij Real Betis. Daarnaast kondigde Thiago Alcántara, die afgelopen seizoen door een blessure al nauwelijks meer in actie kon komen, deze week aan zijn loopbaan te beëindigen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Gelder voorziet problemen bij Feyenoord: ‘Ik ben ervan overtuigd dat het niet lang goed gaat’

Jack van Gelder en Rutger Castricum verwachten dat het snel weer fout zal gaan bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Humaxima
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Overdreven, de ondergang van Liverpool is al ingezet.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Veel geruchten nog niks gehaald dus ja

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen