Engelse media valt één ding op bij eerste persconferentie Arne Slot als trainer van Liverpool

5 juli 2024, 17:28
Foto: © Imago

De Engelse media is vrijdag één ding opgevallen aan de eerste persconferentie van Arne Slot als trainer van Liverpool. De van Feyenoord overgekomen oefenmeester werd geflankeerd door - de eveneens nieuwe - sportief directeur Richard Hughes. Liverpool Echo-journalist Paul Gorst ziet daarin een duidelijk verschil met het tijdperk-Jürgen Klopp.

Gorst, die de club namens de lokale krant al jaren van dichtbij volgt, spreekt van een 'interessante afwijking van het normale script'. "Slot, wiens officiële titel head coach is, werd geflankeerd door de nieuwe sportief directeur Hughes, waardoor journalisten en fans iets te horen kregen vanuit een positie die de afgelopen jaren in nevelen gehuld was", schrijft de journalist.

Artikel gaat verder onder video

Een van Hughes' voorgangers, Michael Edwards (die de positie van sportief directeur tussen 2016 en 2022 bekleedde en in maart van dit jaar terugkeerde als directeur profvoetbal), vergaarde in de woorden van de clubwatcher 'een mytische status' omdat hij de media vrijwel nooit te woord stond. Datzelfde kan volgens Gorst gezegd worden van Julian Ward, die Edwards opvolgde en tot mei 2023 de functie van Hughes bekleedde.

De journalist concludeert dat Liverpool met het laten aanschuiven van Hughes de boodschap uitdraagt dat Slot niet dezelfde hoeveelheid macht uit zal gaan oefenen als Klopp dat in zijn negen jaar als manager deed. Bovendien, zo speculeert Gorst, hebben The Reds lering getrokken uit de woorden die de Duitser in januari sprak sprak toen bekend werd dat hij - ondanks een contract tot medio 2026 - zou gaan stoppen. "Liverpool wil graag voorkomen dat Slot niet dezelfde workload moet dragen als Klopp, die een verminderd energie-niveau als reden voor zijn vertrek noemde."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Voormalig PSV-publiekslieveling duikt op in shirt van Feyenoord

Een opvallende verschijning in de live-uitzending van de EK-talkshow van Broederliefde.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen