Andy van der Meijde tegen Virgil van Dijk: 'Een schande ben je, vuile imbeciel'

8 juli 2024, 08:58   Bijgewerkt: 8 juli 2024, 10:45
Foto: © Bij Andy op de Bank

Andy van der Meijde heeft zich zaterdagavond in zijn eigen programma Bij Andy Thuis op de Bank vernietigend uitgelaten over Virgil van Dijk. De analist was niet te spreken over de aanvoerder van het Nederlands elftal en liet dat met scheldpartijen duidelijk blijken. Van der Meijde benadrukte in de uitzending, die inmiddels al 145.000 keer is bekeken op Youtube, wel dat hij zich tijdens wedstrijden van Oranje vaak kan laten leiden door emoties.

De oud-voetballer, tegenwoordig ook regelmatig te zien als analist op televisie, maakte zaterdagavond met Glenn Helder en Royston Drenthe een eigen programma rondom de interland van Oranje tegen Turkije. Van der Meijde zat met de twee oud-voetballers op een bank live naar de wedstrijd te kijken, terwijl achter hen supporters van het Nederlands elftal meekeken naar het schouwspel in Berlijn en de analyses in de studio. Aangezien Oranje het langdurig lastig had met de Turken, liepen de emoties zo nu en dan hoog op: vooral bij Van der Meijde.

Artikel gaat verder onder video

"Sneller Van Dijk, sneller", schreeuwt Van der Meijde in de 52e minuut van de wedstrijd als de aanvoerder van Liverpool aan de bal is en in zijn ogen te langzaam een medespeler weet te vinden: "Wat doet hij nou, man! Dit is toch niet normaal? Je staat 1-0 achter, gekke Gerrit. Hij loopt er na toe van: oh, rustig aan, we staan 3-0 voor. Vuile imbeciel dat je er rondloopt", zegt Van der Meijde vervolgens in de richting van Van Dijk.

Tien minuten later springt Van der Meijde opnieuw uit zijn vel, als Van Dijk in zijn ogen volledig de mist in gaat: "Kijk hier, Van Dijk! Met je kutkop", schreeuwt een ziedende Van der Meijde door de studio als de verdediger van Oranje langs de zijlijn een speler van Turkije omver loopt en een gele kaart ontvangt van Clément Turpin. "Slappe hap dat je er rondloopt, man. Ga lekker terug naar Liverpool. Een schande ben je", zijn de harde woorden van Van der Meijde.

Later in de uitzending, als het Nederlands elftal inmiddels via Stefan de Vrij op gelijke hoogte is gekomen, komt Van der Meijde na een opmerking van Helder nog wel even terug op zijn vernietigende uitspraken. De oud-voetballer wil benadrukken dat het ook met emotie te maken heeft: "Ik houd gewoon van mijn land. Ik uit het wat anders. Het is emotie, ik hoop dat hij (Van Dijk red.) drie keer scoort. Dat snapt hij ook wel", denkt Van der Meijde.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Blind verrast Vahle: ‘Geen enkele andere Oranjespeler durft dit te zeggen’

Daley Blind verrast verslaggever Noa Vahle met zijn eerlijke antwoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

infielder
Link gekopieerd!
    59
    + 1
avatar

Zetten jullie nu 'Redactie FCUpdate' neer zodra jullie iemand belachelijk maken zodat het niet meer naar je persoonlijk kan worden gelinkt? Same like them internetgangsters...

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    68
    + 1
avatar

Merkwaardig berichtje, broddelwerk of riooljournalistiek van een zichzelf serieus nemend voetbal iets.... zucht

Klantenservice
Link gekopieerd!
    89
    + 1
avatar

De website had best zonder dit 'artikel' gekunt...

FCJel
Link gekopieerd!
    76
    + 1
avatar

Goed stuk weer jongens! Wederom een knap staaltje journalisme. Ik denk dat de meeste nederlanders zo voor de buis zaten, en niet alleen op van dijk.

NES MANU
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Foto knip plak jel durft z'n eigen foto niet te publiceren hahaii e. jel tida mo tete momo. Beta MALUKU ale djago tulis nama 😜

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    77
    + 1
avatar

Ongelooflijk dat zo'n artikel door FCU wordt geplaatst.

Oude kneus
Link gekopieerd!
    51
    + 1
avatar

Het is Andy maar, lekker laten lullen

Wilde
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Dat vind ik niet, dat asociaal gedrag en negatieve uitlatingen moeten ze verbannen. Het heeft totaal geen meerwaarde.n Als FC UPDATE zoiets plaatst zegt het ook iets over hun eigen karakter.

FranklinEder
Link gekopieerd!
    108
    + 1
avatar

Vandaar dat vd meyde ook nooit serieus genomen wordt en nooit zal aanschuiven bij een serieus tv voetbal praatprogramma. Als je met zulke aso woorden iemand verrot scheldt heb je geen enkel fatsoen in je lijf. Maar ja dat had ie toch al niet....

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Kroegenpraatjes.........Next !

Binkie
Link gekopieerd!
    50
    + 1
avatar

Te dik geworden sinds hij is gestopt met voetbal . Is hij van mening dat aso gedrag een normale verlenging is geworden van zijn leven . Lijkt nergens op dit commentaar. Een schande voor voormalig voetballer Andy.

D.J.N. Ciggaar
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Grappig, keer op keer een to the point reaktie geven en dit nooit terug te zien !! De selektie zal duidelikk gekleurd zijn!! ZO ALS IK BEN ! Afijn, de aanhouder wint , of toch niet ? De opmerkingen heeft ongetwijfeld zijn speciale charme, hoe dan ook , ik kan heel duidelijk de aantrekkelijke lol hlervan begrijpen, als testcase van eventueel volgende tracties, een laatste check to the point !! SALUT !! DC.

Laurens1
Link gekopieerd!
    42
    + 1
avatar

Meeste mensen zitten zo voor de tv, dit krijgt echter geen aandacht omdat ze geen BNer zijn! Gedegen journalistiek, bijzonder knap en vindingrijk.

Harrie Mensink
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Helemaal eens met mijn voorganger, Tokkie gedrag. Net als op V I zitten ook 2 van die tokkies, die alleen maar proberen mensen te beschadigen

Ruud Lans
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wat een taalgebruik.

Lb
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Vd meijde moet je geen aandacht geven wil alleen maar aandacht heel ze leven een puinhoop van gemaakt eng mannetje

Dave80
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Andy is een heerlijk figuur, moet je van houden dat wel. Maar die gast neemt zichzelf niet zo serieus, dus waarom moeten wij het doen dan. Laat hem toch lekker tieren, doe ik ook voor de TV, hebben we niet 17 miljoen bondscoaches in dit land? Dit is tenminte TV met emotie, ipv al die andere gemaakte zooi. Hij is heerlijk eerlijk, moeten meer van dit soort mensen hebben ipv azijnzeikers, hebben we er al genoeg van in dit land

Humaxima
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Grote voetballers voor imbeciel uitmaken en uitschelden. In vind dag nogal wat maar misschien ben ik daar te netjes en fatsoenlijk voor. Kennelijk is dat normaal in sommige kringen. Er bestaan nettere woorden om je ongenoegen te uiten is mij bijgebracht.

Wilde
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Beste mensen, waar het om draait is dat FC UPDATE dit waardeloze bericht plaatst. Dat vind ik asociaal. HET IS NIET DE KOGEL DIE DOOD MAAR DEGENE DIE DE TREKKER OVERHAALD.

Blondje
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

He andy azijnzeiker wat dacht je van de voorhoede alsof die lekker spelen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen