Alex Kroes neemt een risico met Ajax: 'Dat is toch wel zorgwekkend, als je dat ziet'

12 juli 2024, 10:41
Foto: © Imago/realtimes

Ajax is bezig om Bertrand Traoré naar Amsterdam te halen. Zijn komst wordt door de Amsterdamse club als een buitenkansje gezien, maar er zijn ook risico's. De aanvaller uit Burkina Faso speelde in de afgelopen seizoenen weinig wedstrijden, waardoor het nog maar de vraag is in hoeverre Traoré er direct kan staan in de Johan Cruijff ArenA.

In de podcast VI ZSM bespreekt Ajax-watcher Lentin Goodijk van Voetbal International de mogelijke komst van Traoré naar Amsterdam: "Het is een speler die wel goed past bij de speelwijze van Francesco Farioli", denkt Goodijk: "Het is een buitenspeler die echt aan de zijkant het verschil kan maken, maar er zitten ook wat haken en ogen aan", stelt de journalist: 'Hij (Traoré, red.) is niet voor niets op zijn 28e transfervrij. Hij heeft wel heel veel ervaring opgedaan in grote competities, maar de afgelopen drie jaar heeft hij heel erg weinig gespeeld. Die statistieken van het aantal minuten, dat is toch een beetje zorgwekkend, als je dat ziet", vindt Goodijk.

Artikel gaat verder onder video

De Ajax-watcher weet dat de Amsterdammers - zeker in aanloop naar de voorrondes van de Europa League - op zoek zijn naar directe versterkingen: "Dat is bij hem natuurlijk een beetje een vraagteken. De laatste drie seizoenen heeft hij volgens mij nog niet kwart van de mogelijke speelminuten gespeeld, maar in het afgelopen half jaar heeft hij wel weer iets meer gespeeld", doelt Goodijk op de minuten die Traoré de laatste periode heeft gemaakt bij Villarreal.

Dat hij bij de Spaanse club zou vertrekken was al even duidelijk, maar toch leek Ajax in eerste instantie geen kans te maken om Traoré naar de Johan Cruijff ArenA te halen. Dat de Amsterdammers nu wél kans maken, verklaart ook waarom technisch directeur Alex Kroes de oud-Ajacied als buitenkansje ziet: "Een paar weken geleden leek het toch wat ingewikkeld te worden, omdat hij toch een aantal flinke salariseisen had", legt Goodijk uit. "Dat leek toen wat ingewikkeld, maar in de afgelopen weken is er toch wat ruimte ontstaan en weten ze elkaar iets meer te naderen. Het is nog niet rond, maar er zit in ieder geval beweging in", sluit hij hoopvol af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Groot transfernieuws zorgt voor woede bij Ajax-fans

Enkele fans van Ajax op X vinden dat de clubleiding een grote blunder heeft begaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Wat is zorgwekkend? Het voetbal in Nederland staat op een zeer laag niveau. Psv die met speels gemak kampioen is geworden, zonder de beste speler Noa Lang) .Echter wel met spelers die of op het WK niet eens mee mochten doen (Bakayoko) of in het buitenland niet goed genoeg waren en hier sterren zijn (Schouten en Dest) Zo kan ik nog wel even door gaan om duidelijk te maken dat we weinig voorstellen en weinig kijk hebben op de realiteit. Of Traore nou goed of slecht is voor de Nederlandse competitie kunnen we niet aflezen aan zijn prestaties in het buitenland

0laf
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ondertussen staan we in de UEFA ranking vrij hoog op basis van dat in jouw ogen zeer lage niveau.

Copa
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Wees dan maar blij met je ranking Als ik naar het Ned. elftal kijk kan ik net zo goed naar de uitslag op Teletekst kijken. Halve finale, tjonge jonge wat waren we goed in 2024 zullen we misschien in 2040 zeggen De waarheid is echter dat we met mazzel de poule fase door kwamen en tegen een zwak land mochten ballen. Maar ik snap best dat er anderen zijn die niets geven om het spel maar om de ranking Ned. spelers worden pas goed als ze zich kunnen ontwikkelen in het buitenland

kib*
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

De titel luidt: "Alex Kroes neemt een risico met Ajax: 'Dat is toch wel zorgwekkend, als je dat ziet'" Wat moet Kroes dan doen Lentin ? Moet Kroes misschien op het Leidseplein een bakkie gaan halen of in Dubai flaneren of op het langzamerhand minder exclusief geworden Ibiza, Marbella gaan chillen ? Kroes doet tenminste wat en dat is wat in zijn vermogen ligt. Nu al voorsorteren op wat er met/door/vanwege Traoré bij Ajax gaat gebeuren is wel erg gewaagd Lentin. Kroes is pragmatisch. Laat Traoré maar komen, we zien het wel. Valt mij op dat Ajax nog steeds aandacht van velen trekt, zegt veel hoe groot Ajax nog is.

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Helaas kan het op dit moment niet anders. Al het geld is vorig seizoen weggegooid, alles wat overblijft voor nu is realisme en weer proberen te bouwen. Het zal niet meevallen en zeker niet om weer op het niveau van een aantal jaar geleden te komen, maar voor nu zal een 2e of 3e plaats het maximale zijn. Er zullen daarna weer wat CL plaatsingen moeten komen zodat er weer geld binnenkomt.

kib*
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Zo helder als wat je reactie.

Gusa
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Afgelopen seizoenen 17 en 26 wedstrijden. Ik ken mensen die met een stuk minder een heel EK een basisplaats toebedeeld krijgen 😅🤦‍♂️.

kib*
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

ha ha ha Gusa, duimpje......

QuarlonK
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het zorgwekkend slaat op de minuten die hij heeft gespeeld. Deze man heeft echt wel zijn kwaliteiten maar ik ben benieuwd of hij die nog steeds heeft. Als hij ook nog eens blessuregevoelig is dat wel een gok natuurlijk. Als je hem voor een redelijk bedrag kan halen zou ik het zeker doen. Scheelt natuurlijk dat hij transfervrij is maar in Nederland betalen ze relatief weinig

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zo simpel is het QuarlonK. Als je als Ajax zijnde -op dit moment- geen grote financiële armslag hebt dan moet je je uitgaven aanpassen. Ik hoop dat met het beperkte budget Ajax zowel sportief als organisatorisch in rustiger vaarwater komt, dit is eerste vereiste. Het vervolg zien we dan wel. Waarschijnlijk zal Ajax in dit seizoen langzaam naar boven kruipen. Overigens vind ik je reactie wel realistisch, waarheidsgetrouw.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Merci :-)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen