Alex Kroes kan door zeer serieuze interesse een middenvelder slijten bij Ajax

8 juli 2024, 12:40
Foto: © Imago/realtimes

Borussia Mönchengladbach is serieus geïnteresseerd in Ajax-middenvelder Sivert Mannsverk, zo meldt het Duitse BILD maandagmiddag. De Noorse middenvelder speelt pas een jaar in Amsterdam, maar kan de club nu alweer verlaten. Het is aan technisch directeur Alex Kroes om een oordeel te vellen over het wel of niet behouden van Mannsverk.

BILD weet dat Borussia Mönchengladbach 'zeer geïnteresseerd' is in de verdedigende middenvelder van de Amsterdammers, die een jaar geleden door technisch directeur Sven Mislintat voor zes miljoen euro werd overgenomen van Molde FK. De Noorse voetballer maakte door blessures en teleurstellende sportieve resultaten echter niet het eerste seizoen mee waar hij op hoopte in de Johan Cruijff ArenA.

Artikel gaat verder onder video

Nu bestaat de kans zelfs dat Mannsverk Ajax na een seizoen inruilt voor Borussia Mönchengladbach. De Duitser zijn geïnteresseerd en willen de middenvelder huren van Ajax, waarbij wel een optie tot koop opgenomen wordt in de deal. De vraag is echter in hoeverre Ajax hier voor open staat.

Het is namelijk niet duidelijk of Alex Kroes de middenvelder uit Noorwegen van de hand wil doen. Als de beleidsbepaler dat wil, dan is een huurdeal niet het meest aantrekkelijke scenario voor Ajax, want de club heeft zelf eerst geld nodig om nieuwe spelers te kunnen halen. Met een tijdelijk vertrek van Mannsverk naar de Bundesliga schiet Ajax in dat geval weinig op.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Als kroes maar niet zo weer een speler Zowat voor niet weg geeft maar Sivert Mannsverk, verkopen

Copa
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Doet hij dat nu? Worden spelers voor zowat niets weg gegeven? Weer geen Cl en misschien geen EL hakt er wel in. Iedere Ned clubs moet aan het eind van het seizoen spelrs verkopen om de begroting sluitend te krijgen. Ajax is geen uitzondering

Kadinsky
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Welke speler heeft hij weggegeven dan? Iemand anders heeft voor een optie tot koop gezorgd bij Mikautadze afgelopen winter.

Zadkine
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Maar er moet ook 20 miljoen in de salaris huishouding gesneden worden.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Nou denk ik niet dat die jongen het probleem is in de salarishuishouding. Henderson, Bergwijn, Berghuis en Brobby zijn de grootverdieners. Per jaar staat dat jochie niet binnen de top 15 en met 3.6 miljoen die hij nog in totaal krijgt voor zijn contract de komende 5 jaar. Staat hij niet binnen de top 10.

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

En ik vindt dat er te veel mensen op de zelfde functie zitten kroes de lang en ook nog beuker kan met minder ook prima scheelt ook in kosten

Kadinsky
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Hoofd scouting is natuurlijk niet nodig..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen