Ajax ziet doelman vertrekken: ‘Hij tekent zondag nog bij Arsenal’

21 juli 2024, 09:23   Bijgewerkt: 21 juli 2024, 11:18
Foto: © Imago/realtimes

Ajax gaat definitief afscheid nemen van Tommy Setford. De Amsterdammers bereikten vorige week al een akkoord met Arsenal over de transfersom voor de talentvolle doelman. Fabrizio Romano weet te melden dat de pas achttienjarige keeper zondag zijn handtekening zal zetten onder een vierjarig contract bij The Gunners.

Setford werd in Haarlem geboren, maar heeft daarnaast de beschikking over een Engels paspoort. De achttienjarige keeper is jeugdinternational van Engeland en zal komend seizoen dus ook in dat land actief zijn. In de Engelse hoofdstad gaat hij samenwerken met de keeperstrainer die hij ook bij de Engelse vertegenwoordigde elftallen heeft. Daarnaast is er voor hem voor de lange termijn ‘een sportief plan op maat gemaakt’.

Artikel gaat verder onder video

The Athletic kwam eerder al met het bericht naar buiten dat met de overgang van Setford een bedrag van één miljoen euro gemoeid is. Dit bedrag kan middels bonussen nog verder oplopen. Het openingsbod van Arsenal van vier ton op de achttienjarige doelman werd door de Amsterdammers van tafel geveegd.

Setford kon bij Ajax de vaste keeper worden van Jong Ajax, maar kan desondanks de lokroep van Arsenal niet weerstaan. Bij de Londense topclub gaat Setford aansluiten bij de Onder 20. Arsenal nam deze zomer afscheid van Ovie Ejeheri, James Hillson en Arthur Okonkwo. Onlangs maakte ook de achttienjarige Deense jeugdinternational Lucas Nygaard de overstap naar Londen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax incasseert flinke tegenvaller in aanloop naar Europa League-duels

Ajax kan in de wedstrijden in de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina niet beschikken over twee aanvallers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Zelfde als jelle weg geeft prijs ze hebben geen cent te makken zelf niets kunnen kopen

Ouwefries
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Nu in het Nederlands :)

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

In Nederlandse Dat er vroeger op je geboorte kaart stond puisje niet uit knijpen moet nog een piemeltje worden nu nog steeds niets veranderd

Kramer
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Gewoon een geld kwestie en een grote club. Jongen kan daar denk ik zomaar 5/6x zoveel verdienen als dat i nu doet. Jammer maar in de jeugd heb je altijd veel in en uitgaande.

dilima1966
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Dat ben ik met je eens maar ajax gaat er te gemakkelijk zaken mee doen had meer in gezeten ook met jelle hadden ze er meer uit kunnen halen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen