Ajax verslaat Olympiakos en leeft met goed gevoel toe naar EL-voorronde, zorgen om geblesseerde Wijndal

19 juli 2024, 16:57
Foto: © Ziggo Sport

Ajax heeft vrijdagmiddag ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. In Driel waren de Amsterdammers via een doelpunt van Carlos Forbs met 1-0 te sterk voor Conference League-winnaar Olympiakos. Smet op de zege is het uitvallen van Owen Wijndal, die in een duel een armblessure opliep.

Op het bloedhete sportterrein van RKSV Driel ging de eerste helft erg rustig van start. Na vijf minuten was het Olympiakos dat het eerste kansje van de wedstrijd kreeg, maar Charalambos Kostoulas schoot de bal net naast. Na een kwartier spelen wist ook Ajax voor het eerst een kans te noteren. Uit een mooie aanval over meerdere schijven kwam de bal via Wijndal terecht bij Kian Fitz-Jim, die de bal niet langs de doelman kreeg.

Artikel gaat verder onder video

Vijf minuten later werden de Amsterdammers opgeschrikt toen Wijndal na een duel met Georgios Masouras naar zijn arm greep. De verdediger moest zich na een blessurebehandeling uiteindelijk laten vervangen door Benjamin Tahirovic. Vervolgens leek de wedstrijd in een langzaam tempo zonder hoogtepunten richting de rust voort te kabbelen, maar vlak voor rust was er toch de openingstreffer. Kenneth Taylor jaagde rond de middenlijn goed door op zijn tegenstander, waarna hij overnam en richting de goal van de tegenstander dribbelde. Een goede steekbal kwam precies in de loop bij Forbs, die in de verre hoek raak wist te schieten.

Na de pauze waren het de Grieken die het heft in handen namen. Dat leverde vijf minuten in het tweede bedrijf een enorme kans op. Masouras werd goed weggestuurd, maar in de een tegen een kreeg hij de bal niet voorbij de uitkomende Remko Pasveer. Ook in de rest van de tweede helft speelde Olympiakos er een aantal keren heel makkelijk doorheen, maar telkens bleek de veertigjarige sluitpost een sta-in-de-weg.

Voor Ajax betekent het duel met Olympiakos alweer de vierde oefenzege op rij in de voorbereiding. Na een valse start tegen PEC Zwolle (0-1) werden achtereenvolgens STVV (4-0), Rangers FC (2-1) en Al-Wasl (2-1) over de knie gelegd. Donderdagavond wacht voor de Amsterdammers het echte werk, wanneer het Servische FK Vojvodina de tegenstander is in de voorrondes van de Europa League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Wiet De Bruijn
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Het is nog steeds dezelfde rotzooi als vorig jaar. Ajax zal in de competitie niet veel betekenen, om over Europees maar niet te spreken. Dit ligt niet aan de trainer. Ajax heeft gewoon geen kwaliteit. Oja de enige met nog wat toekomst is Pasveer, maar die is ook nog maar 40jaar. Sterkte Ajaxieden en gr. van The Truth

ERIMIR
Link gekopieerd!
    44
    + 1
avatar

Niet zo pessimistisch en sarcastisch zijn. Ze hebben slechts 1 oefenwedstrijd verloren, de rest alles gewonnen. Je moet allereerst naar je eigen rotzooi kijken, voordat je over anderen oordeelt.

zwartekat
Link gekopieerd!
    35
    + 1
avatar

En ja hoor ,daar heb je de volgende AFC Ajax Hater Meneer Wiet De Bruijn... congratulations

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Wiet de bruijn Zoals een goede acteur ooit eens zei You Cant Handle The Truth Succes met je eigen clubje

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Wijndal? Zit die nog steeds op voetbal?

ERIMIR
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Mijn opmerkingen gelden ook voor jou.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Zit jij nog steeds op deze site

dilima1966
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Die Aaron Bouwman leuke speler daar heeft ajax een goed talent aan goed voor de toekomst

CG
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Aan positiviteit kunnen de meeste onder ons hier niet denken. Gelukkig toch enkele wel !!!

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

We kunnen véél beter naar de stijgende lijn kijken, dat in plaats van blijven zeuren !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen