Farioli hint op basisplaats voor Ajax-routinier: 'Hij is een belangrijke speler, die moet op het veld staan'

20 juli 2024, 10:53   Bijgewerkt: 20 juli 2024, 11:15
Foto: © Imago/realtimes

Francesco Farioli is onder de indruk van de gretigheid van Ajax-keeper Remko Pasveer. De veertigjarige doelman verlengde eerder deze zomer zijn contract tot het einde van het seizoen en was deze zomer al vroeg op de club aanwezig om zich optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Ook Steven Berghuis staat er bij de Italiaan uitstekend op.

In een interview met het clubkanaal vertelt Farioli dat Pasveer de eerste speler was die hij na zijn aantreden tegen het lijf liep. "Terwijl iedereen op vakantie was, was hij hier bezig in de gym. Hij vertelde mij dat hij alles wil geven voor Ajax, op en buiten het veld. Ik zag een hele fitte, gedreven speler", zegt de Italiaan.

Artikel gaat verder onder video

Pasveer stond gisteren (vrijdag), tijdens de laatste oefenwedstrijd voordat Ajax het in de voorrondes van de Europa League opneemt tegen het Servische FK Vojvodina, enigszins verrassend in de basisopstelling. Tegen Olympiakos Piraeus, dat met 1-0 werd verslagen door een treffer van Carlos Forbs, maakte de routinier vooral in de tweede helft indruk met een aantal uitstekende reddingen. Een dag eerder stond zijn concurrent Diant Ramaj, die vorig seizoen uitgroeide tot eerste keeper, onder de lat tegen Al-Wasl - dat met 2-1 werd verslagen. VI-clubwatcher Lentin Goodijk speculeerde daardoor al hardop over de mogelijkheid dat Pasveer dit seizoen weleens als eerste keus zou kunnen beginnen.

Berghuis
Pasveer is niet de enige routinier die een prima indruk op Farioli heeft achtergelaten, zegt de trainer. Ook Steven Berghuis, die vorig seizoen mede door blessures een teleurstellend jaar doormaakte, speelt een belangrijke rol in zijn plannen. "Hij is één van de aanvoerders. Sinds het eerste moment voel ik een speciale connectie met hem. Door de manier waarop hij praat over voetbal. Hij is een leider, niet alleen met woorden maar ook met daden. Hij is een belangrijke speler, die moet op het veld staan. Of dat op de vleugels is of in een centrale rol, zal de tijd uitwijzen", aldus de trainer.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax incasseert flinke tegenvaller in aanloop naar Europa League-duels

Ajax kan in de wedstrijden in de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina niet beschikken over twee aanvallers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    52
    + 1
avatar

Pasveer is inderdaad goed op dreef en mag 1e keeper zijn. Remco heeft CL/EL-ervaring. Berghuis, van hem word ik nog steeds niet blij van, als oudere speler in de ploeg mis ik zijn aanwezigheid', van Henderson niet.

CG
Link gekopieerd!
    51
    + 1
avatar

Toch blijft Diant Ramaj bij mij de voorkeur behouden als de eerste keeper van Ajax !!!

Frank16
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ja, een kinderhand is gauw gevuld. Hij vindt iedereen wel gretig. Ik heb liever een trainer die zegt dat hij onder de indruk van Gjivai Zechiël is, zoals Brian Priske.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen