Ajax niet tevreden over transferzomer: ‘Dat zorgt intern voor frustratie’

22 juli 2024, 20:38
Foto: © Imago

Bij Ajax is men gefrustreerd over het feit dat de transferzomer tot nu toe niet brengt wat ervan werd verwacht. Dat onthult clubwatcher Lentin Goodijk in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. De Amsterdammers hebben door een gebrek aan uitgaande transfers pas één versterking kunnen verwelkomen.

“Ze hadden eigenlijk al verwacht dat ze meer spelers verkocht zouden hebben op dit moment”, snijdt Goodijk het onderwerp aan. Ajax verwelkomde tot dusver alleen Bertrand Traoré, terwijl alleen de reeds verhuurde Georges Mikautadze, Francisco Conceição en Jorge Sánchez werden uitgezwaaid. “Vorig jaar werden de topspelers in mei en juni al weggeplukt voor geweldige bedragen. Nu is het een beetje afwachten en worden er steeds meer spelers in de uitverkoop gedaan.”

Artikel gaat verder onder video

De clubwatcher weet dat meer versterkingen op zich laten wachten tot er daadwerkelijk spelers vertrekken. “Ze proberen om ergens wat geld binnen te halen, zodat ze wat spelers kunnen aantrekken die het proces van Farioli kunnen versnellen.” Eén van de spelers die recent werd genoemd bij Ajax, is Pablo Rosario. “Types als hij zorgen ervoor dat je sneller kan gaan spelen zoals de trainer dat wil.”

Hoewel de naam van Rosario al ruim een maand rondzingt als mogelijke versterking voor Ajax, is het erg stil rondom zijn persoon. “Dat zorgt intern wel voor wat frustratie bij Ajax, want ze hadden allang door gewild. Kroes heeft tijdens zijn eerste weken al aangegeven dat de selectie niet heel erg in balans was, dus ze hebben alle plaatjes al klaarliggen. Het is telkens wachten totdat ze er iets mee kunnen”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-'miskoop' laat zich positief zien onder nieuwe trainer Farioli

"Zou het dan toch? Krijgt hij hem aan de praat?", vraagt Mikos Gouka zich af over een speler van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Zelfs de allerdomste persoon weet dat dit het gevolg kan zijn van het afgelopen rampseizoen. Ajax probeert nog steeds wat binnen te halen, maar eerst geld genereren door verkopen en als dat niet lukt dan moet Ajax dan maar met de huidige spelers het beste er van te kunnen maken. De huidige selectie is niet erg slecht hoor.

Allback
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

De huidige selectie is voor 99% procent hetzelfde gebleven, een selectie die op het nippertje 5e wist te worden vorig jaar. Oftewel een waardeloze selectie voor Ajax begrippen.

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Met alle respect Allback, Dies Janze, Aaron Bouwman, Traoré, een opgebloeide Fitz-Jim, Mika Godts, Baas, misschien een Mokio in aantocht en volgens Voetbalpraat een zeer gepassioneerde coach die er boven op staat, anders dan de vorige(n) met onder ander 3 dagen vrij tussen de wedstrijden. Conditioneel ziet er na 2 1/2 week al stukken beter uit dan in het afgelopen seizoen. Natuurlijk zal het waarschijnlijk dit seizoen niet meteen al Hosannah zijn in Amsterdam, maar wederopbouw met minder financiële middelen heeft tijd nodig. Wat wil je dan, moet Ajax met geld smijten ?

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Let maar op, een aantal spelers die nu in de uitverkoop zitten, kunnen bij Ajax gaan verrassen dit seizoen

Kramer
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ook al heb je het geld.. je gaat toch ook niet een tweede en 3de auto kopen in de hoop dat die eerste verkocht word? Wil je straks een selectie hebben van 60 man, eerst de rommel eruit.

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ajax moet eerst voor 100 miljoen verkopen dan kan er daar van 30 miljoen investeren in nieuwe spelers dus 70 miljoen daar van verdwenen in de kas zo roos kleurige staat ajax er voor

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen