Ajax neemt tijdelijk afscheid van Tristan Gooijer: Eredivisie-club huurt rechtsback

16 juli 2024, 16:19
Foto: © Imago

Tristian Gooijer speelt aankomend seizoen op huurbasis bij PEC Zwolle, zo bevestigt Ajax. De negentienjarige rechtsback van Ajax krijgt zodoende de kans om vlieguren te maken op het hoogste niveau van Nederland. Gooijer heeft bij de Amsterdammers nog een contract tot medio 2026.

Dit verklaart ook het ontbreken van Gooijer in de selectie van Ajax voor het trainingskamp. De naam van de rechtsback stond niet op de lijst, en dit riep vraagtekens op bij verschillende fans.

Artikel gaat verder onder video

De huurdeal met PEC Zwolle verklaart de afwezigheid van de jongeling. Gooijer, die afgelopen seizoen dertien officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax speelde, is de derde aanwinst van Zwolle. Eerder ging de nummer twaalf van het afgelopen Eredivisie-seizoen in zee met Thierry Lutonda en Thomas Buitink.

Gooijer debuteerde afgelopen seizoen in het eerste van Ajax in de met 3-1 gewonnen Europa League-wedstrijd tegen AEK Athene. In totaal speelde de jonge rechtsachter vooralsnog dertien wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax incasseert flinke tegenvaller in aanloop naar Europa League-duels

Ajax kan in de wedstrijden in de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina niet beschikken over twee aanvallers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Wordt die weer half seizoen terug gehaald door ajax met een vergoeding aan pec

Copa
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

nee einde oefening voor hem. Geen snelheid, geen inzicht, geen kopkracht, eigenlijk niks. Jaren geleden is er in de opleiding iets fout gegaan bij Ajax. Er zaten daar figuren zonder kennis van voetbal. Ze zijn binnen gekomen en konden vertellen dat ze werkzaam waren bij Ajax. Voor alle duidelijkheid, niet allemaal natuurlijk, want er stroomt gelukkig nog steeds jeugd door, Meer dan bij de andere clubs, maar veel minder dan we gewend waren

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo is het Copa.

CG
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Tsja, ook denk ik dat het een goede impuls kan geven !!!

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

DE goede impuls heb ik gekregen na dit bericht. Deze jongen dribbelt ALTIJD naar binnen en raakt dan de bal kwijt. Sliding maken. Kan hij niet mag hij niet, want als je ligt dan ben je je tegenstander kwijt als de sliding mislukt. Zorg dan altijd Als je de sliding maakt zorg dat deze raak is. 100%. Slidin maken is niet vies Hij maakte een keer een sliding toen deze TOTAAL onnodig was. Ergens diep op de helft van de tegenstander. Resultaat tweede gele kaart.........inrukken. Dit was in de EL De trainer ziet het goed. Ik snap niet dat Schip en Stein zo blind waren

infielder
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat een slechte speler hoe hebben ze hem ooit een contract kunnen geven? Misschien heeft hij wel Arena vrees ofzo maar ik denk dat hij beter hoofdklasse kan gaan spelen.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Infielder, wat ik me al afvroeg hoe kon hij in Jong Ajax terechtgekomen zijn ? Slechte coach die Heitinga.

kib*
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Mooi hij komt nooit meer terug net als een hele rits voor hem. Gewogen en te licht bevonden, op mijn lijstje staan er nog een paar. Hier hou ik van: daadkracht, geen energie stoppen in futloosheid.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dat is nog maar de vraag. Hij gaat op huurbasis weg en wordt niet verkocht. Misschien dat PEC ook meer zijn niveau is maar ik sluit ook niet uit dat hij na het seizoen weer terugkomt omdat PEC er ook geen heil in ziet

AJAX72
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ajax leerd ook niets jonge spelers lopen zo de deur uit AJAX koopt aleen maar kneusen Ajax moet geld lenen voor de huur Arena wat een stumpers in Amsterdam

Paulito
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dat is ook zijn niveau. Nu Rensch nog naar Cambuur.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen