Ajax pakt door en meldt zich voor zevenvoudig Italiaans international

3 juli 2024, 13:39   Bijgewerkt: 3 juli 2024, 13:54
Foto: © Imago/realtimes

Ajax heeft zich gemeld bij de Italiaan Daniele Rugani, zo meldt Voetbal International. De 29-jarige verdediger van Juventus is een belangrijke gegadigde om de defensie van de nieuwe trainer Francesco Farioli van een impuls te voorzien. Beide landgenoten kennen elkaar volgens VI-verslaggever Tim van Duijn goed, wat weleens 'doorslaggevend' zou kunnen zijn in de poging de zevenvoudig international van Italië naar Amsterdam te lokken.

Rugani staat volgens het weekblad 'niet onwelwillend' tegenover de interesse vanuit Amsterdam. Bovendien zou zijn werkgever, waar hij nog vastligt tot medio 2026, bereid zijn mee te werken aan een vertrek. Ajax zal wel een transfersom voor de Italiaan op tafel moeten leggen, een gegeven waar de club in de woorden van Van Duijn mee 'worstelt' aangezien er op Georges Mikautadze na nog geen grote uitgaande transfers zijn gesloten. Bovendien heeft Ajax behalve Rugani 'meerdere opties in het vizier'.

Artikel gaat verder onder video

Rugani doorliep de jeugdopleiding van Empoli en stapte in 2015 definitief over naar Juve, dat 4,2 miljoen euro voor de verdediger neertelde. Sindsdien is hij er nooit in geslaagd een vaste basisplaats af te dwingen bij De Oude Dame, dat de verdediger tussentijds terugverhuurde aan Empoli en ook uitleende aan Stade Rennais en Cagliari. Desondanks staat Rugani inmiddels op 148 wedstrijden in de hoofdmacht van Juventus, waarin hij elf keer scoorde en onder meer zes keer beslag legde op de landstitel.

In 2016 gunde toenmalig bondscoach Gian Piero Ventura de toen 22-jarige Rugani zijn debuut in het Italiaans elftal, in een met 1-3 verloren oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Uiteindelijk zou de verdediger zeven interlands spelen voor de Azzurri. De laatste keer dat hij het blauw van de nationale ploeg mocht aantrekken was voorlopig de oefeninterland tegen het Nederlands elftal in 2018. In Turijn werd het destijds 1-1 door doelpunten van Simone Zaza en Nathan Aké.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

In algemene zin kan je nooit weten hoe goed, bruikbaar of overbodig een aankoop kan zijn. Dus het is afwachten. Goede verdedigers zijn moeilijk snel te vinden. Voordeel is dat Farioli hem kent en zij in het Italiaans elkaar kunnen begrijpen, is altijd meegenomen zou ik zeggen. Ajax heeft tot nu toe niet de wind mee, Bergwijn is aangeslagen dus....de selectie moet binnenkort wel al staan.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Nooit van gehoord . Ik ben bang voor een Mislintat scenario.

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Kringetje Jacoba, Ken jij Julian Carranza van Union Berlin ? Ik denk het niet, ik ook niet. Oh nee sorry hij komt niet van Union Berlin (zou hij willen) maar van Philadelphia Union (whah ?), zie hoe onbekend ook hij is en jij denkt niet dat hij geen Te Kloese-miskoop kan zijn ? Wat ik me wel bij jou afvraag is waarom jij toch als het om Ajax gaat als één van de weinige Feyenoorders, meteen steeds negatief, pessimistisch, vernederend op reageert ? Is het jarenlange onderdrukte haat ? Jaloezie ? Gevoel van een eeuwigdurend kansloos gevoel van je club t.o.v. die succesvolle club uit Amsterdam ? En nu omdat met Ajax door onvoorziene voorvallen het minder gaat en - toevallig- 2 seizoenen je club hoger op de ranglijst stond dan Ajax, dit jou de kans geeft om arrogant uit de hoek te mogen komen ? Dit vraag ik me toch elke keer af als ik een reactie van jou dat over Ajax gaat, lees. Opmerkelijk merkwaardige houding. Ik hoop dat je beseft dat succes niet duurzaam is, zeker niet voor je club binnenkort, omdat veel sleutelspelers verkocht worden en de architect bij een voor hem veel betere club en van goede naam ook nog in Liverpool de scepter zwaait. Brian Priske .....?

Storm
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Jij bent niet bang voor een Mislintat scenario. Jij hoopt daarop. Je haat spat er vanaf.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Gaat het wel goed met je krutje. Je bent weer helemaal in paniek. Het angstzweet breekt alweer bij je uit. Maak ik me oprecht zorgen om jou club is het weer niet goed.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ja Kringetje Jacoba, het gaat goed met mij, maar ik vermoed met jou minder, daarnaast ben jij laf, jij durft geen antwoorden op mijn vragen te geven. Kom uit je kast en maak mij duidelijk wat jou er toe beweegt, behalve dat kinderachtig reageren. Wat voor angstzweet zou ik hebben en voor wie ? Voor jouw club uit R'dam-Zuid ? NU al ? Jij bent gewoon ruis op deze site en nog één met een beperking Kringetje.

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

"Je hebt het nu al over titels en verwachtingen", reageert Priske. "Dat is normaal voor jullie (journalisten, red.), maar volgens mij is het 3 juli en nog behoorlijk vroeg om daarover te praten. Prent dit goed in je verstopte oren en plak het goed vast in je verwrongen geest Kringetje Jacoba.

gtsb
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Kj doet precies wat jullie zelf ook doen . Maar dan gaan het mannetje uit oosterhout met zijn accountjes weer janken .

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

KTSSgtsb/potje-keteltje, en jij bent precies Kringetje Jacoba, dezelfde kenmerken zoals ik beschreef.

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

O ja KTSSgtsb/potje-keteltje, nog de hartelijke groeten van mijn buurman Rob uit Oosterhout.

Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik heb toch liever dat een trainer een speler beoordeeld en aanbeveelt dan een of ander bestuurder die alleen maar data bestudeert en dan beslist of een speler goed is zonder ook maar ooit een speler getraind te hebben

WMO72
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ajax gaat bejaarde speler kopen ze leren ook niets in Amsterdam

WMO72
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ajax heeft geen geld voor de huur Arena maar wel voor bejaarde spelers keepers te kopen beetje raar

WMO72
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ajax kan beter gratis spelers zoeken dan hebben geld om de huur te betalen haha

Wally 2024
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Je kunt je melden voor een speler, maar als je daarna niet doorzet, heeft het weinig zin om je te melden. Misschien eens gaan kijken naar een miljardair als sponsor uit Dubai of zo, zodat er geld is om te kunnen kopen.

WMO72
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ajax heeft zo geen station meer ze kunnen huur niet meer betalen voor de Arena

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen