Ajax-leiding draait 180 graden: eerste ‘aanwinst’ Mislintat vertrekt mogelijk alsnog

9 juli 2024, 17:22   Bijgewerkt: 9 juli 2024, 17:30
Foto: © Imago

Het valt niet uit te sluiten dat het huwelijk tussen Ajax en Branco van den Boomen beperkt blijft tot één seizoen. De Amsterdamse clubleiding stond in eerste instantie welwillend tegenover een langer verblijf van de middenvelder, maar zou nu tóch van gedachten zijn veranderd. Dat meldt Mike Verweij althans. Van den Boomen kan zich verheugen op interesse uit Frankrijk én Spanje en Ajax kan de miljoenen die hij mogelijk oplevert heel goed gebruiken.

Ajax verbaasde vriend en vijand door na afloop van het teleurstellende seizoen 2022/23 Van den Boomen te presenteren als eerste ‘aanwinst’ van technisch directeur Sven Mislintat. Van den Boomen had een uitstekende periode bij Toulouse erop zitten, maar maakte op transfervrije basis de overstap naar de Nederlandse recordkampioen. De middenvelder was een van de weinige lichtpuntjes tijdens de voorbereiding en kon in de eerste twee competitiewedstrijden rekenen op een basisplaats, maar raakte na het uitduel met Fortuna Sittard zijn basisplaats kwijt.

Artikel gaat verder onder video

Maurice Steijn deed vervolgens nog maar nauwelijks een beroep op Van den Boomen. De voetballer uit Veldhoven knokte zich na het vertrek van Steijn en de aanstelling van John van ’t Schip terug in de basis, maar een knieblessure hield hem vervolgens een paar maanden aan de kant. Eenmaal hersteld en weer beschikbaar lukte het hem niet om een basisplaats te veroveren. Van den Boomen kwam uiteindelijk tot 29 wedstrijden, waarin hij driemaal trefzeker was en één assist verzorgde. Hij heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2027 en de nieuwe trainer Francesco Farioli wilde hem ‘er in principe bij houden’, maar nu lijkt hij dus alsnog op weg naar de uitgang.

“De financiële situatie bracht de directie op andere gedachten. Zeker ook omdat Farioli Van den Boomen op geen van de drie middenveldposities als eerste keus ziet”, zo schrijft Verweij op de site van De Telegraaf. “De nieuwe technisch directeur Alex Kroes kan de eventuele Franse of Spaanse miljoenen (deels) goed gebruiken om de selectie te versterken. Bij Ajax geldt op dit moment: eerst verkopen, dan aankopen. Door zijn goede periode bij FC Toulouse ligt Van den Boomen in Frankrijk, maar dus ook in Spanje goed in de markt.”  

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes dreigt de plank volledig mis te slaan bij Ajax

"Dit zou écht een enorme fout zijn", klinkt een waarschuwing aan Ajax van Tomislav Filipovic.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Van den Boomen met veel bombarie binnen gehaald net als zoveel spelers van ajax niet waar kunnen maken hij gaat in iedergeval geen verlies voor ajax opleveren

LCA
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

gewogen en te ligt bevonden. Komt defensief veels te kort. zelfs voor het huidige Ajax.

kib*
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

1e helft Ajax St. Truiden gezien, wat mij betreft kunnen Gooijer, Vos, Fitz-Jim weggesaneerd worden. Zij hadden de afgelopen weken de kans gehad om aan hun carriëre te werken, maar ja deze jongens denken er te makkelijk over, zij hebben geen vergezicht van hun toekomst. Lijkt mij. Deze 3 naast Gaaie, Mannsverk zijn geen Ajacieden. Achter Banel wil ik ook een vraagteken plaatsen. Energie steken in deze spelers is te veel van het goede.

dilima1966
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ik snapte het al niet dat Fitz-Jim eerder terug was gehaald door ajax gaaie en manswerk was ik vorige seizoen al niet blij mee vos en gooijer nog me twijfels banel geen ajax speler en univar ook eerder terug van Twente gaat het ook niet maken kost ajax wel geld naar fc Twente toe met verkoop geloof ik 20%

Vito
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Was gratis dus verkopen en winst pakken. Komt tekort voor de top.

Rip visser
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fitz Jim is toch een prima speler. Bij Twente deed hij het toch ook goed?

balletje rond
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

van der Boomen wie kent hem niet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen