'Ajax kan toptransfer vergeten dankzij schaamteloos eerlijk mediaoptreden'

30 juli 2024, 08:12   Bijgewerkt: 30 juli 2024, 08:36
Foto: © Ziggo Sport

Nico Dijkshoorn is gecharmeerd van de mediaoptredens van Alex Kroes. De technisch directeur van Ajax ‘schittert met afwijkend Ajax-gedrag’, schrijft Dijkshoorn in zijn column voor Voetbal International. De columnist vindt Kroes opvallend eerlijk over de financiële situatie van Ajax, maar betwijfelt of die eerlijkheid slim is met het oog op eventuele tranfersommen die de club zal incasseren.

Kroes werd donderdag vlak voor de wedstrijd tegen FK Vojvodina geïnterviewd. Hij liet nogmaals weten dat Ajax eerst spelers moet verkopen, voordat het zelf kan toeslaan op de transfermarkt. Dijkshoorn vond het mediaoptreden niet des Ajax’. “Eindelijk eens niet dat verwaande gedoe. Eindelijk eens niet dat hangen in oude glorie en jezelf een rood-witte erectie in je broek babbelen. Alex Kroes was schaamteloos eerlijk.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Waarom Bergwijn en Brobbey zich veel later meldden dan Geertruida en Bijlow

“Hij legde uit dat Ajax eerst spelers moest verkopen en dat ze dan heel misschien een leuke speler konden kopen. Alex legde uit dat er vooralsnog weinig beweging in de markt zat. Na deze ontwapenende eerlijkheid van Kroes kan Ajax een toptransfer vergeten”, vermoedt Dijkshoorn. “Alle clubs in Europa weten nu dat ze moeten wachten tot dertig minuten voor het sluiten van de transfer window. Ajax is wanhopig op zoek naar geld.”

“Maar wat maakt het uit. Een veld vol jonge spelers, een sexy trainer en een goudeerlijke technisch directeur. Het wordt genieten dit jaar”, voorspelt de columnist tot slot.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Speler van Ajax verbijt zich: 'Hij zit vol frustratie, waar ben ik in beland?'

Een speler van Ajax zat ‘vol frustratie’ op de tribune bij Ajax – FK Vojvodina, vermoedt Ronald de Boer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Hoeven ze aan Ajax ook geen achterlijke prijzen te vragen, dat krijgen ze toch niet. Dat is de andere kant.

CG
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Van die Dijkshoorn doet ik zeker geen petje af. Aan geroddel hebben we niets, wel de feiten. Ik vindt ook dat Kroes wel goed zijn werk doet. Niks mis mee !!!

ERIMIR
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Aan het interview heb ik geen geroddel kunnen constateren. Hij was zelfs gecharmeerd van het interview van Kroes, omdat Kroes heel open was over de situatie bij Ajax. Hij vreesde alleen dat vanwege die openheid clubs gebruik/misbruik zouden kunnen maken van de verkoop van Ajax-spelers. Dat zijn volgens mij wel de feiten.

Gusa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Haha die Nico. Wachten tot 30 minuten voor het sluiten van de markt levert natuurlijk ook helemaal geen risico's op voor de kopende partij.. Kort door de bocht denken 101.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Dat zegt hij toch ook niet dat de kopende partij risico's lopen. Hij zegt alleen dat ze waarschijnlijk zullen gaan wachten tot 30 minuten tot sluiten van de transfer window. Dat zou voor Ajax niet gunstig kunnen zijn nu ze weten dat Ajax geld nodig heeft om in nieuwe spelers te kunnen investeren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen