‘Ajax in luxepositie: ook Spaanse en Italiaanse club concreet voor Van den Boomen’

13 juli 2024, 21:23
Foto: © Imago

LOSC Lille krijgt flinke concurrentie in de strijd om Branco van den Boomen. Volgens De Telegraaf hebben het Spaanse Osasuna en het Italiaanse Como zich inmiddels ook gemeld bij Ajax en het management van de middenvelder. Beide clubs hebben inmiddels hun eerste bod aangekondigd.

Het is dus zeer aannemelijk dat Van den Boomen, die zaterdagmiddag de winnende maakte in het met 2-1 gewonnen oefenduel tegen Rangers FC, de deur bij Ajax snel achter zich dichttrekt. Eerst was Ajax niet voornemens om afstand te doen van de middenvelder, maar afgelopen week kwam naar buiten dat de clubleiding van de Amsterdammers ineens 180 graden draaide. Dit werd mede ingegeven door het feit dat de middenvelder op geen van de drie posities op het middenveld de eerste keus zou zijn.

Artikel gaat verder onder video

Lille hoopt nog altijd de strijd om de handtekening van Van den Boomen te winnen, maar zal snel moeten handelen. De Franse club heeft al een bod uitgebracht op de vrijetrappenspecialist, wist Voetbal International eerder deze zaterdag te melden. Terwijl nu ook Osasuna en Como concreet zijn voor Van den Boomen. Het salaris is voor alle drie de clubs geen probleem, schrijft Mike Verweij.

Daarmee verkeerd Ajax in een luxepositie, aangezien de middenvelder afgelopen seizoen transfervrij overkwam van het Franse Toulouse. De Amsterdammers kunnen alle transferinkomsten goed gebruiken, omdat door de penibele financiële situatie slechts een deel daarvan geïnvesteerd kan worden in nieuwe spelers. Mede daarom is de club ook uitgekomen bij de transfervrije Bertrand Traoré.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Groot transfernieuws zorgt voor woede bij Ajax-fans

Enkele fans van Ajax op X vinden dat de clubleiding een grote blunder heeft begaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ajax heeft het geld gewoon hard nodig. Deze man kan Ajax veel geld opleveren nu er drie clubs in de markt zijn en hij transfervrij overkwam. Toch heeft hij voor Ajax voetballend ook zijn waarde. Opvallend is ook dat hij weinig tijd nodig gehad om klaarblijkelijk geen goede indruk op Farioli te maken

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Het verbaast me (weer) dat een zogenaamde miskoop toch nog courant is. Volgens mij zou het komen, doordat Ajax aan zijn naam verbonden is ? Ach, af en toe arrogant doen is ook leuk hoor. Af en toe dan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen