Ajax heeft interesse in veelzijdige Braziliaan uit het Red Bull-imperium

21 juli 2024, 18:16
Foto: © Imago

Ajax heeft belangstelling voor Hélio Júnio Nunes de Castro, kortweg Helinho, zo weet Transferwatch. De 24-jarige rechtsbuiten staat onder contract bij Red Bull Bragantino in Brazilië. Volgens Voetbal International is een transfer naar Ajax op korte termijn echter onwaarschijnlijk.

Transferwatch erkent zelf ook dat de 'beweging nog niet heel concreet is', maar verwacht wel dat Ajax later in de transferperiode toenadering zal zoeken. Toch heeft de komst van Helinho, met name vanwege de bevestigde terugkeer van Bertrand Traoré, geen topprioriteit in Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

Helinho is op meerdere posities op het middenveld en in de voorhoede inzetbaar, maar wordt dit seizoen met name gebruikt als rechtsbuiten. In het huidige seizoen in de Braziliaanse Série A was hij goed voor 9 doelpunten en 9 assists in 32 officiële wedstrijden voor RB Bragantino.

Volgens het algoritme van FootballTransfers vertegenwoordigt Helinho een transferwaarde van 4,2 miljoen euro. Zijn contract loopt door tot eind 2028. Journalist Tim van Duijn van Voetbal International bevestigt de belangstelling, maar schrijft dat Helinho 'nu sowieso niet gaat komen'. "Eerst de prio’s en daarna de backups."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax incasseert flinke tegenvaller in aanloop naar Europa League-duels

Ajax kan in de wedstrijden in de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina niet beschikken over twee aanvallers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

He weer een nieuwe naam voor ajax nu richting Brazilië Hélio Júnio Nunes de Castro, als ajax al geen 1 miljoen kan uit geven voor een speler kan het ook niet 4 miljoen uitgeven

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Kom kom dilima1966, beetje positief blijven

CG
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ziet Ajax dan niet wat ze echt nodig hebben ? Wat of hoe bereken zij dan om het niveau van de Champions League daadwerkelijk te halen ? !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen