'Ajax dichtbij terugkeer Europa League-finalist van 2017: aanvaller heeft twee aanbiedingen op zak'

11 juli 2024, 14:15   Bijgewerkt: 11 juli 2024, 14:26
Foto: © Imago

Ajax 'heeft goede hoop' op een terugkeer van Bertrand Traoré, zo meldt De Telegraaf. De aanvaller uit Burkina Faso, die transfervrij is in te lijven na zijn vertrek bij het Spaanse Villarreal, zou inmiddels contractvoorstellen voor twee en drie jaar in beraad hebben.

De Eredivisie maakte in de tweede helft van het seizoen 2014/15 kennis met Traoré, die op huurbasis de overstap van Chelsea naar Vitesse maakte. Een jaar later bleef een doorbraak in de hoofdmacht van The Blues uit voor de Burkinees, waarna Ajax hem in de zomer van 2016 voor een seizoen huurde van de Engelse grootmacht.

Artikel gaat verder onder video

In zijn ene seizoen in Amsterdamse dienst speelde Traoré een belangrijke rol in het elftal van Peter Bosz, dat verrassend doordrong tot de finale van de Europa League. De aanvaller was met twee treffers in de halve finale tegen Olympique Lyonnais van groot belang in dat succes, maar kon niet voorkomen dat Manchester United in de eindstrijd te sterk was. Traoré speelde in alle competities uiteindelijk 39 wedstrijden voor Ajax, waarin hij dertien keer scoorde en zes assists leverde.

Aan het eind van zijn Amsterdamse jaar keerde Traoré terug in Londen, om door Chelsea uiteindelijk verkocht te worden aan datzelfde Lyon. Daarna kwam hij uit voor achtereenvolgens Aston Villa, Istanbul Basaksehir en sinds februari van dit jaar Villarreal. Namens de Spaanse club, waar hij slechts voor een halfjaar tekende, kwam Traoré tot elf wedstrijden in LaLiga (één doelpunt).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Groot transfernieuws zorgt voor woede bij Ajax-fans

Enkele fans van Ajax op X vinden dat de clubleiding een grote blunder heeft begaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Was in zijn eerste periode bij Ajax geen geweldige speler. Kreeg ook vaak genoeg kritiek op zijn spel. Vergelijk je het met wat er nu rond loopt bij Ajax op die positie en dat hij transfervrij is, maakt hem wel een redelijk optie voor de korte termijn. Dus ik begrijp de interesse wel van Ajax.

LCA
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Was bij Vitesse nog het best als ik mij niet vergis. Vond hem bij Ajax nou niet echt geweldig, paar leuke zoals maar meestal gefrommel. Het is natuurlijk wel een echte rechter spits, met hem en Rasmussen binnen de gelederen moet het er iig beter dan afgelopen seizoen gaan... 1 vraag zal altijd blijven; hoe oud is ie echt.....

dilima1966
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik geloof dat hij 29 jaar is

Paulito
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Als je deze gratis kan halen en Akpon voor 8 miljoen kan verkopen. Dan doe je het goed en genereer je geld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen