Ajax-fans verbijsterd door Farioli: één verbannen speler mag absoluut niet vertrekken

29 juli 2024, 18:04
Foto: © Imago

Francesco Farioli heeft maandag een keiharde boodschap gegeven richting Ajax-spelers Owen Wijndal, Benjamin Tahirovic, Borna Sosa en Silvano Vos. Het viertal hoeft zich deze week niet te melden op trainingen van de Amsterdammers en mogen op zoek naar een nieuwe club. Een aantal fans zetten hun vraagtekens achter het besluit om Vos te verbannen.

De negentienjarige middenvelder leek vorig seizoen door te breken in de hoofmacht van Ajax. John van ’t Schip gunde de talentvolle speler liefst vijftien optredens in het eerste elftal. Farioli ziet dus, in tegenstelling tot zijn voorganger, geen perspectief in Vos.

Artikel gaat verder onder video

De Italiaan hoopt met dit besluit dat de spelers gaan aankloppen bij hun zaakwaarnemers, die zodoende een nieuwe club kunnen benaderen. Ajax zou daarmee wat meer mogelijkheden kunnen krijgen op de transfermarkt, waardoor nieuwe spelers naar de club kunnen worden gehaald. Ook Vos mag vertrekken bij Ajax, al is een verhuurperiode ook een optie, zo meldt Mike Verweij.

Supporters zien de eerste optie, een definitief afscheid uit Amsterdam, niet zitten. Vos heeft volgens hen genoeg potentie en kan in de toekomst wellicht nog ooit een belangrijke waarde worden voor Ajax. Een greep uit de reacties:

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Sar heeft slechts één woord nodig om crisis bij Ajax te omschrijven

Edwin van der Sar ziet de toekomst van Ajax met vertrouwen tegemoet.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik had graag willen zien dat alleen Vos kon blijven !!!

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Waarom? Ajax heeft geld nodig. Nagenoeg iedereen is te koop. Als ik de berichten hier goed lees dan is er belangstelling voor anderen die er direct staan. Misschien Rosario of S. Roberto, bovendien heeft Ajax genoeg middenvelders.

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dus om dat je ze wilt verkopen, zet je ze in de uitverkoop? Zet je onderhand positie wel onderdruk

Kramer
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Vos bracht ook niets, staat al 2 jaar stil in zijn ontwikkeling.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

vos zijn ontwikkeling viel me ook tegen ik vond wel interessante speler maar heel het team heeft niks gebracht je moet mekaar wel omhoog tillen naar andere nivo ik denk dat hij bij az ofzo zich prima zal ontwikkelen.

54321
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Ben niet verbaasd. Vos was afgelopen weekend toch al in Londen met zijn nieuwe zaakwaarnemer? Dat zal vast niet voor een bezoek aan de opera zijn geweest.

Gusa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Sorry, maar dit is echt reacties er tussenuit pikken. Op de fora is er veel begrip voor de keuze van Farioli over het algemeen. Vos en zijn (voormalige) zaakwaarnemer hebben voor aardig wat stennis gezorgd en vervolgens bleven de resultaten uit. Vos loopt erbij alsof hij een gearriveerde speler is en levert niet de arbeid die nodig is om als talent aansluiting te vinden bij je volwassen, meer ervaren ploeggenoten. Het is allemaal iets te vanzelfsprekend wat hij doet en het mist urgentie. Ik hoop ook dat ze hem verhuren, maar kan me voorstellen dat als er een flink bedrag op tafel komt op basis van zijn naam als talent dat de club daar voor zal zwichten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen