'Ajax en Arsenal akkoord over transfer: talent tekent vierjarig contract'

14 juli 2024, 11:58   Bijgewerkt: 14 juli 2024, 12:11
Foto: © Imago

Ajax en Arsenal hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Tommy Setford, zo meldt The Athletic. De achttienjarige doelman zal bij The Gunners voor vier jaar gaan tekenen en levert de Amsterdammers volgens het medium zo'n één miljoen euro op, al zou dat bedrag door bonussen in de toekomst nog verder kunnen oplopen.

De achttienjarige Setford werd in Haarlem geboren, maar beschikt ook over een Engels paspoort. De keeper speelt - net als zijn oudere broer Charlie, die tevens voor Ajax uitkomt - zijn jeugdinterlands voor Engeland en zal komend seizoen dus in dat land gaan spelen. Arsenal nam deze zomer al afscheid van drie jonge keepers uit de eigen Academy en heeft behalve Setford ook de Deense jeugdinternational Lucas Nygaard (18) aangetrokken.

Artikel gaat verder onder video

De afgelopen week werd al volop gespeculeerd over een vertrek van Tommy Setford naar Arsenal. De Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano maakte donderdag als eerste melding van de belangstelling van de Engelse topclub voor de sluitpost. Telegraaf-journalist Mike Verweij meldde een dag later dat Ajax 'klem' leek te zitten, aangezien het contract van de keeper medio 2025 af zou lopen. "Setford staat ondanks het aanbod van Ajax de vaste keeper van Jong Ajax te worden niet onwelwillend tegenover een overstap naar Arsenal. In Londen kan hij samenwerken met de keeperstrainer die hij bij de Engelse vertegenwoordigende elftallen heeft en is een voor de lange termijn een sportief plan op maat gemaakt", legde de clubwatcher uit.

Waar een eerste bod van vier ton nog van tafel werd geveegd, ligt er inmiddels dus een akkoord over een transfersom van een miljoen euro, als de informatie van The Athletic klopt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Groot transfernieuws zorgt voor woede bij Ajax-fans

Enkele fans van Ajax op X vinden dat de clubleiding een grote blunder heeft begaan.

Scoor maar liefst 50x je inzet bij winst van Ajax, PSV of Feyenoord in de Eredivisie

Scoor maar liefst 50x je inzet bij winst van Ajax, PSV of Feyenoord in de Eredivisie

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Telegraaf leest gewoon wat Romano zegt en schrijft en publiceert het daarna. Net alsof zij met een nieuwtje komen. ik wens deze jongen in ieder geval veel succes toe, behalve als hij tegen Nederland speelt

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ja die maar weg ajax heeft totaal geen ruggengraat alles maar weg doen

Ajacio
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Uitgaande transfers lukt Ajax prima Ze hebben al een elftal "verkocht" Maar er komt helemaal niets binnen Ze zijn daar de weg al jaren kwijt

Rip visser
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik denk dat ze heus wel weten waar ze mee bezig zijn. Met die Kroes.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen