Ajax dreigt naast droomaanwinst te grijpen: ‘Hij wil een goede voorbereiding draaien’

17 juli 2024, 19:55
Foto: © Imago

Ajax dreigt naast de zomerse komst van Wout Weghorst te grijpen. De aanvaller van Burnley is pas een optie voor de Amsterdamse club als iemand verkocht wordt, zo onthult clubwatcher Lentin Goodijk van Voetbal International.

“Bij Ajax is het telkens afwachten totdat er verkocht wordt voordat de club zelf echt kan kopen. Er moet wel financiële ruimte zijn om zo’n deal met Weghorst mogelijk te maken”, zegt Goodijk dinsdag in een video-item van Voetbal International op YouTube.

Artikel gaat verder onder video

Volgens de verslaggever is het op dit moment ‘lastig inschatten of Weghorst nog komt. “De interesse van Ajax, en ook van FC Twente trouwens, is er nog steeds, maar het wordt er niet makkelijker op.” Dat heeft Goodijk onder meer te maken met de uitdrukkelijke wens van Weghorst om een goede voorbereiding te draaien.

“Op een gegeven moment kan ik me voorstellen dat Weghorst zoiets heeft van: ik wil nu een keer duidelijkheid hebben. Ook om een goede voorbereiding te draaien”, vervolgt de clubwatcher. “Daar zit een beetje spanning van de tijd op, of dat nog gaat lukken. Anders zal hij een andere keuze maken en zal Ajax ook een andere keuze maken. Zo simpel is het ook.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax incasseert flinke tegenvaller in aanloop naar Europa League-duels

Ajax kan in de wedstrijden in de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina niet beschikken over twee aanvallers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Dan maar geen Weghorst. Er zijn zat alternatieven, als het team maar op elkaar ingespeeld raakt. Weghorst alleen zal Ajax niet verder brengen, wel is het zo dat hij voor Ajax bruikbaar kan zijn, dat is zeker.

dilima1966
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Go wat een verassing het was al lang duidelijk dat ajax geen geld heeft voor spelers ze moeten het hebben nu van transfer vrije spelers of goedkoop huur spelers

kib*
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Maar beste dilima1966, het is toch wereldwijd al lang bekend dat Ajax momenteel moet roeien met de financiële riemen en zich op deze transferperiode moet aanpassen aan de mogelijkheden. Het valt mij op dat bij elke reactie tot nu toe jij voortdurend Ajax er op aanspreekt. Ik vind dat Ajax tot nu toe creatief en beheerst met de aankopen omgaat en er naar handelt. Ajax moet eerst geld genereren met verkopen, voordat Ajax spelers kan aankopen. Niet alleen Ajax, maar ook Barca, Juve en nog meer grootmachten moeten eerst verkopen, alleen bij Ajax kwam het echt door Mislintat.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dat klopt dat ik voortdurend Ajax er op aanspreekt ze zijn nog steeds niet op de goede weg Jeugd spelers die massaal de benen nemen opleiding een aan fluiten is geen Jeugd spelers doorbreken voor het eerste het gaat maar door je kan toch niet zeggen als ze met dit team weer de competitie in gaan dat het geel beter wordt

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@Dilima1966, op de eerste plaats, je kunt niet alle jeugdspelers in huis houden, Ajax heeft er veel van, omdat veel kinderen graag voor Ajax willen spelen. Ten tweede, als ik de namen bestudeer: Martha, Hansen, Misehuoy, Gorter en nog enkele zij zijn de talenten waar Ajax niet meteen groot mee kan worden. Ten derde Ajax heeft op dit moment haast om er weer te staan door het afgelopen rampseizoen. Maar ik geef toe dat Ajax ook miskleunen had gemaakt met jonge spelers, zoals met De Lange gebeurde. Ik zag hem al eerder bij Jong goed keepen en hij keept goed bij Go Ahead en nu wil Ajax hem terug halen. Helaas.

CG
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Bij Ajax heb je veel dreigingen met wie niet komt van spelers. Dat lijkt wel logische te klinken !!!

Enrico
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Webhost gewoon binnenhalen.. 105 miljoen weggegooid vorig jaar Nu moet je die selectie rond hebben Verkoop van .. Akpom Henderson Brobby worden nog weggekaapt.. En doe je nu niets dan is 2025 ....vul maar in...

AJAX72
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Wat moet Ajax met een bejaarde speler

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Gaat wel heel ver om Weghorst droomaankoop te noemen !!!! Das toch totaal geen Ajax speler .

Brigges
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Als Weghorst een droomaanwinst is dan is het wel erg droevig gesteld met Ajax. De man is alleen geschikt als invaller en hij past totaal niet bij Ajax.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Je moet oppassen met het op een voetstuk plaatsen van Weghorst. Dan gaat hij nog denken dat hij een wereldspits is en nog meer irritant gedrag laten zien.

Leo Kroes
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ajax moet meer met de jeugd doen. Als je het Spaanse elftal zag, dan heeft de jeugd toekomst. Hoop dat er van de opleiding meer doorstroomt naar het eerste elftal

MisterXx007
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik snap niet dat spelers die een betaalde vakantie hebben gehad op het EK, op een belangrijk moment niet kunnen spelen voor Ajax. Deze milionairs leven in een fantasie wereld en wij maar aanmoedigen op de tribune.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen