Ajax boekt zwaarbevochten en minimale zege op FK Vojvodina

25 juli 2024, 22:23
Foto: © Ziggo Sport

Ajax heeft zichzelf in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League een prima uitgangspositie bezorgd. In Amsterdam werd bij het debuut van Francesco Farioli dankzij een 1-0 zege afgerekend met het Servische FK Vojvodina. De nummer vier van Servië toonde zich een taaie opponent en er waren twee invallers nodig om Ajax de overwinning te bezorgen. Branco van den Boomen verlengde een voorzet van Mika Godts. Zo worstelde een zeer wisselvallig Ajax zich naar de overwinning. Volgende week wacht in Servië de return en zal Farioli ongetwijfeld meer eisen van zijn ploeg.

Ajax-trainer Farioli reeg de opvallende keuzes aaneen in zijn startformatie. De Italiaanse oefenmeester koos er namelijk voor om het kwartet Pasveer, Baas, Fitz-Jim en Rasmussen in de basis te zetten. Met 40 jaar en 260 dagen werd Pasveer de oudste speler ooit die in actie kwam voor de recordkampioen. De markante keuzes van Farioli betekende dat naast Berghuis en Ramaj ook Godts en Hlynsson aan de kant werden gehouden tijdens de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Artikel gaat verder onder video

De keuze voor Pasveer werd Ajax in de openingsfase bijna fataal. De routinier speelde twee ogenschijnlijk simpele inspeelballen door het midden in de voeten van de Servische voorhoede, maar die verzaakte de Amsterdammers pijn te doen. Halverwege de eerste helft kreeg Ajax de wedstrijd in handen en creëerde vervolgens kans op kans. Forbs en Rasmussen dwongen FK Vojvodina-doelman Carević tot het uiterste, Taylor vond de lat en later kopte Akpom rakelings naast. Dat de Servische nummer vier van afgelopen seizoen bij rust het doel nog schoon hield, was een klein mirakel te noemen.

Na rust stortte het volledig in bij de Amsterdammers. Van het dominante spel was totaal geen sprake meer én de kansenregen maakte ruimte voor een kansendroogte. De ploeg uit Novi Sad werd gevaarlijker en na meerdere Servische corners kon Ajax de handen dichtknijpen toen Vukanović - halverwege de tweede helft - oog in oog met Pasveer de paal vond. Ook de vijf wissels van Farioli leken de wedstrijd niet te doen kantelen, totdat invaller Van de Boomen in de slotfase een voorzet van Godts met het hoofd zéér fraai doeltreffend verlengde. Dankzij deze late treffer - en de terugkerende internationals - reist Ajax met een totaal ander gevoel af naar Servië voor de returnwedstrijd volgende week.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het spel is gelukkig een stuk aantrekkelijker dan het de laatste 2? jaar Maar, goed is het zeker niet. Hoe kunnen profs zo een slechte techniek hebben (Forbs, Akpom) Ik las zo vaak dat de training zo intensief is, dat is inderdaad te zien, maar hoe kan je kramp krijgen en moe zijn.......fouten maken Opmerkingen in de trant van het is vroeg in het seizoen telt niet voor mij als je bij Ajax wil ballen

CG
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Laten we hopen op verdere en goede verbeteringen !!!

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

De kleine trainer was er blij mee, we blijven positief toch.....

Gusa
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Een typische wedstrijd van een ploeg vroeg in het seizoen met een nieuwe trainer. Ongeveer 30 minuten goed spel laten zien, maar het vervolgens ook even helemaal kwijt zijn. Niks om van wakker te liggen.

balletje rond
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Jeetje Vojvodina Fk wie kent ze niet ,ware triomftocht

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen