Mislintat-aankoop zinspeelt op vertrek bij Ajax: 'Ik kan niet nog een jaar op de bank zitten'

16 juli 2024, 11:09
Foto: © Imago

Chuba Akpom zinspeelt in gesprek met de NOS op een vertrek bij Ajax. De Engelse spits, die afgelopen zomer voor ruim twaalf miljoen euro door toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat werd opgepikt bij Middlesbrough, heeft geen zin om komend seizoen achter Brian Brobbey en beoogd aanwinst Wout Weghorst derde viool te moeten gaan spelen in de Johan Cruijff ArenA.

In zijn eerste seizoen moest Akpom genoegen nemen met een plek als stand-in voor Brobbey, waardoor hij het voornamelijk van invalbeurten moest hebben. Desondanks kwam de 28-jarige spits tot veertien doelpunten in alle competities, waardoor hij zijn waarde wel degelijk bewees. Inmiddels worden de Amsterdammers echter volop gelinkt aan Weghorst: "Als hij kan komen, dan is hij meer dan welkom. En dan weet ik ook zeker dat hij het hier goed zal doen. Hij zou een goede aanvulling voor de ploeg zijn", zegt Akpom over de mogelijke komst van een extra concurrent.

Artikel gaat verder onder video

Voor zijn eigen toekomst kan de komst van Weghorst echter grote gevolgen hebben, ziet Akpom. "Ik wil onderdeel uitmaken van een team dat mij nodig heeft", klinkt het duidelijk. "Ik denk niet dat ik nog een jaar op de bank kan zitten als tweede spits. Als ik dit jaar meer betrokken word in de wedstrijden, dan blijf ik graag hier. Als dat niet het geval is, dan is het misschien tijd om verder te kijken. We zullen zien", aldus Akpom.

Mislintat haalde in zijn enige transferzomer in Amsterdam liefst twaalf spelers naar Ajax. Daarvan is met Georges Mikautadze de eerste reeds vertrokken. De Georgiër keerde halverwege het voorbije seizoen al op huurbasis terug bij FC Metz, werd eerder deze zomer door die club definitief teruggekocht en lijkt inmiddels hard op weg naar Olympique Lyonnais. Ook Branco van den Boomen lijkt Ajax na één seizoen alweer te gaan verlaten. Zondag werd duidelijk dat de middenvelder persoonlijk reeds akkoord zou zijn met Lille OSC, dat een bedrag van rond de zes miljoen euro voor hem over zou hebben.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes kan door zeer serieuze interesse een middenvelder slijten bij Ajax

Een uitgaande transfer naar de Bundesliga is mogelijk aanstaande voor Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Akpom mag weg. In de oefenwedstrijden liet hij zien niet toereikend voor Ajaxniveau te zijn. Het is wel aan Ajax om de beslissing te nemen.

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Vindt dat die het niet slecht heeft gedaan afgelopen seizoen, denk dat jullie er weer een speler weg doen die achteraf beter is dan jullie dachten

QuarlonK
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Akpom heeft in een slecht draaiend elftal, nota bene vaak als invaller, goede statistieken overlegd. Geef die jongen wat vertrouwen en ik denk dat Ajax veel plezier aan hem kan beleven

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Nee in zijn plaats moet een spits komen die tegen de concurrentie doelpunten kan maken. Ik ben fijnproever en en altijd verwend geweest door topspitsen. Akpom mag voor een redelijk bedrag weg, ondanks zijn statistieken.

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dan ben je de afgelopen seizoenen niet verwend geweest. Haller kwam in de buurt van topspits als je ook buiten de doelpunten kijkt

kib*
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Klopt Goku de afgelopen 2 seizoenen werd ik niet verwend door topspitsen bij Ajax, oorzaak is historie. Maar als je nagaat daarvoor te veel namen. Als je als Ajax om dicht bij te blijven 4 maal onder De Boer en daarna 2 maal onder Ten Hag landskampioen werd, EL-finale, halve finale CL, Real in eigen huis vernederen Real hè, alleen dat al. En daarvoor en daarvoor en daarvoor. Alleen PSV kwam in de buurt van Ajax. PSV heeft en had altijd topspitsen. Na PSV is er een grote leegte en die zal voorlopig ook niet opgevuld worden.

Gusa
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ajax zal Akpom ook wel op het lijstje hebben staan van spelers die een mooi bedrag op kunnen leveren voor de herstelwerkzaamheden. Denk dat het wel afhangt van het 'verhaal Weghorst'. Het is al een tijdje stil rondom die transfer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen