‘Simons wil bij Leipzig blijven, dat recordbedrag moet overmaken naar Parijs’

26 juni 2024, 17:27
Foto: © Imago

Xavi Simons wil bij RB Leipzig blijven, zo meldt BILD. De Nederlander staat ook in de belangstelling van Bayern München, maar zou dus graag langer bij de club uit het oosten van Duitsland blijven. Een akkoord met Paris Saint-Germain gaat mogelijk wel een obstakel vormen.

Waar Leipzig Simons afgelopen seizoen nog huurde, hoopt de club hem nu definitief over te nemen van PSG. Vanwege de ingewikkelde constructie waarmee de Parijzenaren de aanvaller terugkochten van PSV, kan de club deze zomer niet tot verkoop overgaan. In dat geval zal hij gehuurd moeten worden met verplichte optie tot koop.

Artikel gaat verder onder video

Mocht Leipzig er met PSG uitkomen, zal het een recordbedrag op tafel leggen. De duurste inkomende transfer voor de nummer vier van Duitsland is momenteel Lois Openda, waar ze veertig miljoen voor neerlegden. Volgens de Duitse krant zou Simons een bedrag van zestig miljoen euro moeten kosten, wat voor Leipzig niet eenvoudig is. Mochten de clubs er niet uitkomen, behoort een stap naar Bayern weer tot de opties.

Simons is op dit moment met Oranje actief op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Daar weet hij nog geen verpletterende indruk achter te laten. In gesprek met L’Équipe gaf de rechtspoot aan dat hij de geruchten over zijn toekomst meekrijgt tijdens het toernooi, maar dat die niet voor stress zorgen bij hem.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

nou bayern maakt t wel heel makkelijk..zit je gelijk beter en ben je ook van psg af die alleen nog maar wil verdienen en hem niet meer in psg1 de kans gaat geven..en daarna met bayern psg dr uit knikkeren..nog beter haha

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen