Wim Kieft breekt lans voor onvoorbereide analist Marco van Basten

18 juni 2024, 22:57
Foto: © Veronica Offside

Wim Kieft snapt wel dat Marco van Basten zich niet super voorbereidt als hij analyses moet doen. De maker van de 2-0 tegen Rusland in 1988 kwam onlangs in opspraak door toe te geven zich niet ingelezen te hebben, toen hij bij de NOS aanschoof.

Tijdens KieftJansenEgmondGijp komt dit moment ter sprake. Kieft heeft wel een mening over zijn generatiegenoot. "Ik moest ook lachen om die ophef die er is ontstaan toen Marco zei dat hij niet zo goed had voorbereid. Ik heb het zelf niet gezien. Maar waar moet je dan op voorbereiden?"

Artikel gaat verder onder video

"Het is wel handig dat je weet wie tegen wie speelt", countert Michel van Egmond vervolgens. "Dan nog, daar wordt het mee doodgegooid tegenwoordig", beargumenteert Kieft. "Die hele inleiding, die eindeloze gesprekken. Het gaat er gewoon om dat je daar zit, de wedstrijd kijkt en in de rust en na de wedstrijd vertelt wat je is opgevallen. Dat geklets vooraf..."

Kieft denkt dat de oud-spits van onder meer AC Milan de opmerking ook achterwege had kunnen laten. "Hij zegt het dan ook. Als hij iets diplomatieker is, dan zegt hij het niet. Dan is er ook niks aan de hand, hij blijft Marco van Basten met voetbalinzicht." De 'persoon Van Basten' kan Wim Jansen ook wel bekoren. "Marco praat gewoon zonder filter. Hij kijkt naar mensen, precies wat hij van ze vindt. Ik vind dat geweldig, hij speelt geen toneel."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen stoort zich kapot en pakt Genee keihard aan: ‘Je hebt één hele nare en onbeschofte eigenschap!’

Johan Derksen uit zijn ongenoegen over een eigenschap van Wilfred Genee.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wout
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Rob Jansen. Wim is er helaas niet meer.

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Erg deze 'fout'.

Copa
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Kieft is volkomen gelijk. De kenner wordt uitgenodigd om te wedstrijd te analyseren. Voorbeschouwing is een ongelooflijke hoop onzin. Bij de NOS nemen ze het ook niet serieus, getuige het feit dat ze ook zomaar een of andere gast uitnodigen die niets met voetbal te maken hebben. Ik kijk er niet meer naar. Vanavond wel hierdoor de eerste twee minuten "gemist

gtsb
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Helemaal eens copa

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@KTSSgtsb, "Derksen heeft altijd 'gelijk' en hij mag zeggen wat hij vindt, een legende en icoon als Van Basten moet je te allen tijde respecteren wat betreft zijn 'meningen". Ik hoor je deze zinnen nog zeggen. Wat nu gtsbtje ? Jouw ene held tegen de andere.

gtsb
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Mensen zijn niet heilig bij mij zoala ze dat bij jou wel zijn . Misschien ook eens stoppen ook met bepalen wat mensen moeten denken volgens jou. Heb al vaker aangegeven dat ik vi kijk maar niet overal mee eens ben . Straks niet gaan janken als mensen je aan gaan pakken met alles wat je weer roept . Dus anti dit of dat . Nee mensen moeten je niet met je accountjes

Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Is de sociale werkplaats dicht vandaag dat je tijd hebt gevonden om wederom te reageren

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Beukelulletje jij reageert veel meer dan ik. Verder ooit wel eens van pauze gehoord. Maar goed dan moet je eerst werken natuurlijk dus laat maar 🤣🤣🤣. Veel succes met je dagbesteding . Het is beter dat je op deze site zit ,dan dat je vrij rondloopt.

Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Pauze, maar wie doet nu het hek open en dicht op het werk ? Zielig dat je op je telefoontje of computer moet zitten tijdens je pauze, praten ze op je werk ook al niet meer met je knul ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@KTSS-gtsb, Ach hou op met je gedraai. Je probeert je er uit te zwetsen. "Mensen zijn niet heilig bij mij (ha ha ha)". Mensen dit mensen dat, de 'mensen' die jij hiermee bedoelt dat ben jij zelf m.u.v. een paar vriendjes, altijd proberen medestanders te krijgen, mag wel doet mij niks. O ja ik ga nog 5 accounts extra maken, zoals beloofd. Ach nee denk 10 of 15 accounts dan maar.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@KTSS-gtsb, "Beukelulletje jij reageert veel meer dan ik." Nou nou nou, als er eentje die veel reageert dan ben jij, zeker meer dan Beukemap. En waarom meteen schelden met Beukelulletje, teken van zwakte en niet hebben van een goed weerwoord gtsb.

Draadnagel
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Er is een interview met Mart Smeets in een van de vele docu's over Johan Cruijff, waarin Smeets vertelt over een wedstrijd die Johan zou analyseren. Johan kwam volgens deze anekdote ongeveer 10 seconden voor aanvang uitzending doodkalm binnenwandelen en vroeg: "Wie speelt er eigenlijk?" Over "onvoorbereid" gesproken. Johan werd en wordt geroemd om dit soort dingen, maar als zijn protegé Marco van Basten het doet is de wereld te klein.

FriesR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Je gaat Cruyff vergelijken met van Basten? Wow jij durft. Cruyff was veel beter als speler als trainer superieur aan v Basten en als analist is dat verschil zo groot dat niet te meten is. Van Basten hoort in rijtje van 10 slechtste analisten van Nederland.

Bopper
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Van Basten heeft zonder voorbereiding meer voetbalinzicht als alle andere 'analisten' bij elkaar. En als Derksen Van Basten saai vindt, luister dan eens naar Affellay die tenenkrommend verkrampt zijn beste ABN aanboort om de ene na de andere cliché op tafel te gooien. Geeuw geeuw snurk snurk..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen