Weghorst krijgt zeer pijnlijke boodschap van Koeman: ‘Het is teleurstellend en klote’

6 juni 2024, 23:35   Bijgewerkt: 6 juni 2024, 23:42
Foto: © ESPN

Wout Weghorst moet dit EK genoegen nemen met een plek op de reservebank, zo heeft bondscoach Ronald Koeman hem onlangs duidelijk gemaakt. De spits, die donderdagavond tegen Canada weliswaar trefzeker was, komt op dit moment niet in aanmerking voor een basisplaats. Daar baalt de boomlange spits ontzettend van.

“Iedereen heeft een gesprek gehad waarin duidelijkheid is gegeven over zijn rol bij het EK. Dat was wel teleurstellend, ook voor deze wedstrijd. Het is cliché, maar iedereen wil altijd spelen. Zo is het wel. Laatste twee dagen waren wel balen. Dan moet je er voor zorgen dat je een signaal afgeeft als je erin komt en dat je er staat en iets toevoegt”, legt Weghorst tegenover ESPN uit.

Artikel gaat verder onder video

Ook de rol die Weghorst op het EK inneemt is duidelijk gemaakt. “Het is aan mij om die rol, zoals hij die in mij ziet, zo goed mogelijk in te vullen en er alles aan te doen om dat te veranderen. Ik ben op dit moment niet de eerste keus, nee. Dat is op dit moment het geval”, zegt de spits, die wel blij is dat zijn rol op deze manier wordt gecommuniceerd. “Zeker in de groep die we hebben, waarin veel posities aan elkaar gewaagd zijn, is dat goed. Op het moment zelf is het teleurstellend en klote, maar dan moet je de knop weer omzetten en schakelen”, legt hij uit.

Weghorst was donderdagavond goed voor de 3-0 tegen Canada. De aanvaller stond nauwelijks in het veld, toen hij op de goede plek stond nadat een inzet van Jerdy Schouten niet goed werd verwerkt door de doelman.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: De (voor)selecties van alle landen op een rij

Het EK gaat spoedig van start, dus beginnen de voorselecties en definitieve selecties van de deelnemers binnen te druppelen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dat kon hij van te voren ook wel inschatten toch? Onder Koeman speelt Depay altijd als hij 'fit' is. Ook een ander type spits dan Weghorst. Kan me niet voorstellen dat hij echt gedacht had 1e spits te kunnen worden.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Denk dat er aan ligt hoe je speelt Wordt er vanaf de zijkanten voorgegeven, heb je niets aan Depay of Brobbey

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen