Wayne Rooney en Alan Shearer zien één groot probleem voor Oranje dit EK

22 juni 2024, 00:31   Bijgewerkt: 22 juni 2024, 09:03
Foto: © Imago

De analisten van de BBC zijn overwegend positief gestemd over het Nederlands elftal. De kwaliteit in de voorhoede is echter een zorgenkindje, zo vinden Wayne Rooney en Alan Shearer.

“Het ziet er georganiseerd uit bij Nederland”, zegt Rooney in de wedstrijdanalyse na het 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk. “De balans in het team is goed. Ik denk dat de voorhoede weleens het breekpunt kan zijn, maar er is een goede balans, het team heeft ervaren spelers en is moeilijk om tegen te spelen.”

Artikel gaat verder onder video

Alan Shearer vindt de voorhoede van Oranje ook zorgelijk. Spits Memphis Depay maakte geen goede indruk tegen Frankrijk en had van Shearer wel eerder vervangen mogen worden door Wout Weghorst. Die wissel vond in minuut 79 plaats. “Na wat hij presteerde in de eerste wedstrijd, had ik verwacht dat hij meer speeltijd zou krijgen. Ik maak me bij Nederland vooral zorgen om de kwaliteit voorin.”

Gary Lineker ziet wel lichtpunten: “De balans is goed en verdedigend zijn ze ook sterk.” Rooney reageert: “Ja, defensief ogen ze solide. Frankrijk had vandaag wel kansen en had misschien moeten scoren, maar met de ervaring die Nederland heeft kunnen ze de nodige ploegen verrassen, als ze groeien in het toernooi.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ideale Oranje zonder één speler met Ajax-dna: ‘Toen is het begonnen’

Nooit in de moderne geschiedenis van Oranje was Ajax zo extreem ondervertegenwoordigd als nu in Duitsland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PetervanSchijndel17
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Snap gewoon niet dat Zierikzee geen 30 minuten krijgt . Dat is echt een spits depay loopt elke keer weg .

Colin
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Waarom blijft Koeman vasthouden aan Depay? Hij heeft totaal geen meerwaarde op het veld. Weghorst bracht meteen al meer energie, werkte 3 keer zo hard. Laat aub Depay weg in de volgende wedstrijden.

Danny86
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zet gewoon Depay op de zijkanten met Malen en zirkzee in de spits

Eusie
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik zou Depay op de trein zetten, hup naar huis! Genoeg kwaliteit welke hem kunnen vervangen lijkt mij.

wawa
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Zirkzee is een optie maar PRUTSERS wil hem niet hebben.

Storm
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Koeman is gewoonweg geen goede bondscoach. Zijn opstellingen zijn gebaseerd op vriendjespolitiek (of wat dan ook) in plaats van de beste spelers opstellen of slechte spelers eraf te halen. En dan komt ie gewoon weer met Wijnaldum. Ongelofelijk.

MichaelD87
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Wijnaldum en Memphis zijn vriendjes van Koeman. Die 2 hebben er niks meer te zoeken. Gretige jongens moeten we hebben.

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Onze Engelse vrienden hebben dit goed gezien, de achilleshiel van dit Nederlands elftal! De bedoeling is dat er een bal in het netje gaat niet alleen tegenhouden. Met figuren als Depay en Wijnaldum ga je de oorlog niet winnen, ver ondermaats. Waarom krijgt Brobbey nog geen minuten of Zirkzee? Koeman wil naar de buitenwacht zijn ongelijk niet toegeven dat hij Zirkzee eerder diende te selecteren! Koeman een Volgevroten pad zonder heldere visie!

Humaxima
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Weghorst is een overschatte voetballer, staat in het doelgebied en schiet wel een een klutsballetje erin. Voor de rest is hij aan de bal niet veel en moet het van zijn inzet hebben en dat hou je niet meer dan een half uurtje vol. We hebben Malen en Zirkzee, waarom gebruik je deze gasten niet? Wanbeleid van Koeman. Is een belediging voor deze mannen als pv hun Weghorst wordt ingebracht.

Profumo
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Helemaal waar. Maar ik weet niet hoe het jullie vergaat. Ik heb me kapot geërgerd aan het in Nederlandse voetbal. En nog kaf ook. Op gegeven moment gingen alle ballen terug. Ook als der helemaal niet nodig was. Niet zo doorgaan! Want dan gaat t tegen Oostenrijk zomaar mis!

Humaxima
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Overigens die Engelsen kunnen beter naar hun eigen team kijken. Ik denk dat ze het afleggen tegen de zgn kwetsbare Oranje. Allemaal vedetten bij hun club en in het nationale team los zand. Je gelooft je ogen niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen