Joachim Andersen binnen drie minuten van de hemel in de hel, Jeroen Grueter spreekt er schande van

29 juni 2024, 22:47   Bijgewerkt: 29 juni 2024, 23:08
Foto: © NOS

Joachim Andersen heeft een bizarre start van de tweede helft van de wedstrijd tussen Duitsland en Denemarken beleefd. De oud-speler van FC Twente dacht zijn land kort na rust op voorsprong te hebben geschoten, zag zijn treffer tot zijn ontzetting worden afgekeurd en veroorzaakte luttele minuten later een discutabele strafschop - waarover NOS-commentator Jeroen Grueter zich bijzonder opwindt.

Andersen verschalkte de Duitse doelman Manuel Neuer met een hard, laag schot na een klutssituatie in de Duitse zestien. De Engelse scheidsrechter Michael Oliver pleegde echter overleg met zijn video-assistent (Stuart Atwell) en kwam tot de conclusie dat Andersen zelf buitenspel had gestaan in de aanloop naar de treffer.

Artikel gaat verder onder video

Het spel werd vervolgens hervat en uit de eerste de beste Duitse aanval kreeg Andersen van heel dichtbij in zijn eigen zestien een voorzet van David Raum tegen de hand. De aanval liep vervolgens gewoon door, maar toen de bal even later buiten de lijnen lag werd Oliver naar zijn scherm geroepen. Na bestudering van de beelden legde hij de bal op de stip.

Jeroen Grueter, die namens de NOS het commentaar verzorgt bij het duel, heeft er geen goed woord voor over. "Als hier een strasfchop voor gegeven gaat worden, dan kunnen we er eigenlijk wel mee ophouden", zegt de commentator als de beelden te zien zijn. Zodra blijkt dat Oliver wel degelijk een penalty toekent gaat Grueter los: "Wát een goedkope strafschop voor Duitsland", foetert de journalist. "Andersen dacht net te scoren voor Denemarken en wordt nu hiervoor bestraft met een penalty", vat hij de emotionele rollercoaster van de speler bondig samen. Ook Ronald de Boer uit zich op X bijzonder kritisch: "Wat een lachertje dit... Zijn ze nu helemaal gek geworden?", vraagt de oud-international zich af.

Volg hier LIVE de wedstrijd tussen Duitsland en Denemarken

Kai Havertz zette zich vervolgens achter de bal en verschalkte de uitstekend keepende Kasper Schmeichel vanaf de stip: 1-0.

© NOS

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Embolo zorgt voor hoogtepunt Hongarije - Zwitserland en laat iets opvallends achter op het veld

Breel Embolo liet iets opvallends achter op het veld in de slotfase van Hongarije - Zwitserland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Derk62
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Duitsland mag natuurlijk niet verliezen als gastland😱

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

En weer wordt een groot voetballand bevoordeeld. Zeg niet dat Duitsland onverdiend wint, maar wedstrijd duidelijk beìnvloed.

larsson
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Voor mijn voorspellingen en pools is dit de ideale uitslag dit was namelijk mijn voorspelde uitslag, maar wat een match fixing was dit vanavond niet normaal. Dat was echt totaal geen penalty. Duitsland speelde vanavond met een 12e man en dat was de scheidsrechter. Var en eufa laten weer eens zien dat het echte maffia praktijken zijn

boyke
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Schande corrupte bende Duitsland mag niet verliezen dus krijgen ze alles mee. Zuiver doelpunt wat afgekeurd wordt en dan een strafschop geven wat nergens op lijkt. Ik gun niemand iets maar die scheids en Var moeten nu iets krijgen dat ze nooit meer kunnen fluiten. Makelie naar huis sturen en de zwakste blijven over. Een en al grote schande en zo kunnen we beter stoppen met wedstrijden als hier een strafschop wordt gegeven. Knappe kop die scheidsrechter die in een varkenshok thuis hoort.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Doorgestoken kaart zoals altijd wanneer een groot voetbaltoernooi in Duitsland wordt gehouden. Duitsland mag dan niet uitgeschakeld worden. Gebeurde wel in Quatar toen de kleine Japanners Duitsland naar huis stuurden. Denemarken was echt niet helemaal de mindere. Bij Duitsland liep het ook niet altijd even lekker en op de Duitse TV waarop ik die wedstrijd volgde waren de analisten tijdens de wedstrijd ook niet even gerustgesteld.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Andersen stond bewezen buitenspel bij zijn doelpunt en in zijn eigen strafschopsgebied maakt hij hands. Ook de bal met 1 vinger beroeren is hands. Terechte beslissingen van Oliver en de VAR.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ja maar het had nog steeds 0-0 moeten staan. Bij Kroatie spanje stond er ook 1 kroaat met 1 voet binnen de 16 en die goal werd afgekeurd en vrijetrap voor spanje. Die Penalty van Havertz was niet goed genomen je mag niet meer stoppen bij een penalty.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen