Eredivisietopscorer van 2021 verkast voor 9 miljoen euro naar Mexico

7 juni 2024, 09:01
Foto: © Imago

Giorgos Giakoumakis staat voor een transfer van de Verenigde Staten naar Mexico. De 29-jarige Griek, die in 2021 op opzienbarende wijze topscorer van de Eredivisie werd in het jaar dat zijn club VVV-Venlo degradeerde, maakt voor een gegarandeerd bedrag van ruim 9 miljoen euro de overstap van Atlanta United naar Cruz Azul.

Dat wordt in de nacht van donderdag op vrijdag gemeld door de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano. "Giakoumakis naar Cruz Azul, here we go!", schrijft hij op X. "Er ligt een deal met een gegarandeerde transfersom van 10 miljoen dollar (omgerekend 9.180.000 euro, red.)", weet Romano bovendien.

Artikel gaat verder onder video

Volgende week zal Giakoumakis afreizen naar Mexico om de medische keuring te ondergaan. Mits hij die doorstaat, tekent de Griekse spits een contract tot medio 2028 bij Cruz Azul, negenvoudig landskampioen. Bij de Mexicaanse club treft Giakoukamis één oud-Eredivisiespeler in de persoon van Uriel Antuna. De 26-jarige vleugelspeler werd in de zomer van 2017 door FC Groningen gehuurd van Manchester City, maar wist in anderhalf seizoen in de Euroborg geen basisplaats af te dwingen. In de MLS, waar hij bij LA Galaxy ging spelen, groeide hij alsnog uit tot Mexicaans international.

VVV haalde Giakoumakis in de zomer van 2020 naar Nederland. De spits, die voor vierenhalve ton overkwam van AEK Athene, groeide in Venlo uit tot een ware sensatie door liefst 26 keer te scoren in de Eredivisie, wat hem de topscorerstitel opleverde maar waarmee hij niet kon voorkomen dat de Limburgers als zeventiende eindigden en daarmee rechtstreeks degradeerden. VVV verkocht de spits vervolgens voor 2,5 miljoen euro aan Celtic, waar hij zich in zijn debuutjaar met dertien goals tot topscorer van Schotland wist te kronen. In de winterstop van het seizoen 2022/23 verkocht de Schotse topclub hem voor 4 miljoen euro door aan Atlanta, waarvoor Giakoumakis de afgelopen anderhalf jaar 24 keer scoorde in 43 wedstrijden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Frans Timmermans wordt uitgescholden op pijnlijk spandoek van voetbalsupporters

Supporters van MVV Maastricht hebben twee spandoeken opgehangen bij het Parkstad Limburg Stadion van aartsrivaal Roda JC.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen