Voetbalwereld spreekt na Portugal - Tsjechië van een absolute schande

18 juni 2024, 23:11   Bijgewerkt: 19 juni 2024, 09:29
Foto: © NPO1

Portugal heeft dinsdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op Tsjechië. De formatie van bondscoach Roberto Martínez dreigde in de eerste EK-wedstrijd meteen tegen puntenverlies aan te lopen, maar trok dankzij een late treffer van Francisco Conceição alsnog aan het langste eind (2-1). Voorafgaand aan de winnende van Conceição leek Nélson Semedo echter een overtreding te begaan. Kijkers snappen er niks van dat de arbitrage niet besloot in te grijpen.

Portugal was in het eerste uur de bovenliggende partij in Leipzig, maar slaagde er maar niet in de score te openen. Dat kwam de Portugezen duur te staan, want aan de andere kant viel de bal wel binnen. Tsjechië kon door een eigen doelpunt niet lang genieten van de voorsprong, maar leek Portugal wel op een knap gelijkspel te houden. In een poging de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken bracht Martínez in de laatste minuut van de reguliere speeltijd niet enkel Conceição, maar ook Pedro Neto en Semedo binnen de lijnen. De hoofdrol was voor Conceição, die de winnende maakte, maar daarvoor keek iedereen naar Semedo.

Artikel gaat verder onder video

De vleugelverdediger werkte op eigen helft bij de zijlijn een tegenstander tegen de grasmat, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. Niet veel later lag de bal aan de andere kant in het doel en hield Portugal daardoor alsnog drie punten over aan het eerste EK-duel. Dat de scheidsrechter de vermeende overtreding van Semedo over het hoofd zag en ook niet gecorrigeerd werd door de VAR - die door het doelpunt had kunnen ingrijpen - leidt op social media tot verbazing. “Overtreding van Semedo. Gewoon genegeerd. Ridicuul”, zo schrijft Willem Vissers van de Volkskrant. Ook in het buitenland wordt schande gesproken van het niet ingrijpen door de arbitrage. “Duidelijke overtreding van Semedo daar. Portugal had niet de kans moeten krijgen om naar de andere kant te gaan en de winnende te scoren…”, is een van de vele reacties.

In Portugal zal je er niemand over horen. Het elftal van Martínez boog in de eerste EK-wedstrijd een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege en met de drie punten zet het meteen een grote stap richting de knock-outfase. Portugal vervolgt het toernooi zaterdag met de kraker tegen Turkije, dat eerder op de dinsdag met 3-1 won van Georgië.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hongaren zorgen voor grote verbazing met actie na nederlaag: 'Ik heb het nog nooit gezien'

Een opvallend moment na de wedstrijd tussen Hongarije en Zwitserland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Ei-omelet
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Klopt helemaal! Absoluut een totale schande!!! Ik heb het gezien en in de decennias dat ik EK's en WK's bekijk heb ik nog nooit zoiets schandaligs en idioots gezien. Er word een overtreding begaan waarbij een tsjech naar de gras word geduwd. Scheids doet niks en dit is gewoon een overtreding. Daarna word een goal aan de andere kant gemaakt. Dat is dus net zoiets als je geeft iemand een kopstoot en scheids grijpt niet in. Daarna blokkeert die idiote scheidsrechter nog een tsjechische pass en weet je wat het erge is? De mainstream media spreekt hier NIKS over en houd dit gewoon stil. Bij de talkshow erachter zowel bij NPO als VRT word niks over deze overtreding gepraat. Goed te zien waarom je beter de mainstream media niet meer moet bekijken maar zoek alle feiten maar op andere kanalen. Dit is hoogst walgelijk. Een 2-1 die er niet moest zijn maar 1-1. Iemand maakt een overtreding en word niet bestraft en daarna komt zomaar een goal. Geen zin meer in dit neppe EK met nu een neppe resultaat en een neppe schema en situatie. Ben heel blij em tevreden dat toen ik naar FC update ging ik deze bericht gelijk op de voorpagina met grote letters zag. Iedereen ontwijk de MSM maar en zoek je info op FC update en zulke kanalen, hier vind je de echte feiten.

Dexi
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Maradona 1982 de hand van god goal

svl
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

De echte feiten én Bean!

JeanM
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik proef nogal wat frustratie?!? Het is maar een spelletje hoor.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Als Nederland ongeveer zo zou winnen van Frankrijk heb ik er geen enkele moeite mee....

Harry's
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Jammer heel europa ziet de overtreding scheidsrechter niet. Van hooijdonk en co ook niet. Met de bal technologie ls de uefa veel strikter. De VAR had in moeten grijpen

FriesR
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Maar dan noem je ook net wat ,die gozer ziet helemaal niks behoort bij rijtje slechtste analisten op 'tv. En ja je kan dat mietje uit de kamelencompettitie toch niet gelijk punten laten verliezen? Scheids zal wel vakantie van hem krijgen in die zandbak

FriesR
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ja maar dat mietje laat je toch niet gelijk spelen?Die moet absoluut door naar volgende ronde. En scheids straks lekker op vakantie naar die zandbak op kosten van.

haike
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

wat ik al schreef portugal duitsland frankrijk moeten zeker richting halve finale van uefa!! en de scheidsrechters wat een aanfluiting zeg!! die mogen 4e klasse nog niet fluiten en als dit dan de top is??

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen