Vitesse komt met update en richt zich tot Arnhemse fans: 'Geef de moed niet op!'

18 juni 2024, 21:21
Foto: © Imago

Vitesse heeft de eigen fanschare middels een statement bijgepraat, maar dat was niet per se een positief verhaal. De Arnhemse club bevestigt onder andere dat er niet aan de eisen van de licentiecommissie is voldaan.

Maandag moest Vitesse een sluitende begroting aanleveren bij de licentiecommissie, op basis van de steun van investerende partijen. De deadline werd wel gehaald, maar financieel klopte het niet niet. "Er is een flinke kink in de kabel ontstaan omtrent de overname, waardoor de begroting niet dekkend was", schrijft de club op de eigen website.

Artikel gaat verder onder video

De hoopvolle stemming in Arnhem was echter niet ongegrond. "Tot gisteravond leek er op hoofdlijnen een akkoord te zijn. Door diverse omstandigheden, waaronder de stroeve onderhandelingen met Coley Parry en onzekerheden omtrent de licentie, is de initieel beoogde eigenaar in het overnameproces afgehaakt. Vitesse heeft de Licentiecommissie inmiddels op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen." De afgehaakte partij zou een Amerikaanse investeerder zijn.

Algemeen directeur Edwin Reijntjes baalt ervan hoe dit gelopen is. "Zoals wel vaker bij Vitesse, hebben we ook nu weer te maken met een paar zware hobbels. Tot gisteren leek nagenoeg alles in kannen en kruiken en dan toch klapt het. Met name omdat de desbetreffende partij niet tot een deal komt met Coley Parry. We zijn al volle bak bezig met alternatieven."

Het lijkt een lastig verhaal te gaan worden voor de Arnhemmers, die afgelopen seizoen degradeerden, mede vanwege puntenaftrek. Reijntjes heeft nog wel wat optimistische woorden voor de fans. "Geef de moed niet op! Deze prachtige club laten we niet zomaar verloren gaan. Ook niet als we onverhoopt geen overname tot stand brengen of te maken krijgen met problemen rondom onze licentie. Zelfs dan blijven we strijdbaar en grijpen we iedere kans aan."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Genee weigert bekende gast bij Vandaag Inside: 'Hij komt nooit meer aan tafel, het is klaar'

Wilfred Genee zal één politicus nooit uitnodigen als tafelgast bij Vandaag Inside.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

dit is toch je reinste flauwekul..nog steeds hopen op een overname? kinken en hobbels?? wat praat die man toch voor bullshit..je moet die club redden..geld inzamelen..die cole parry aanklagen met zn sluiklening..en hopen dat t genoeg is om in de eerste divisie te mogen spelen met een leeg stadion..dat echt veeelste groot is voor de eerste divisie..t blijft een lachertje..als ik niet mag verdienen aan een leegstaand stadion..dan verdien ik nog aan het afbreken van het gelredome en er een neiuwe neer te zetten..weer met dak..en dan geven we t aan nec..maar zelfs als je t stadion op naam van een dakloze zet zonder schulden..kun je die club nog behouden want failliet betekend dat je niks hebt..of zoals nu t geval in de min staat..een dakloze met een euro op zak red vitesse nog..maar zeker niet cole parry en zeker niet die nieuwe investeerders of ze nou nederlands zijn of niet maakt geen zak uit..en hopen op een oliesjeik dit dit koopje ophaalt in een dag kun je ook vergeten..die sjeiks zijn er wel maar de tijd is gewoon op..vitesse ligt eruit die licentie kunnen ze naar fluiten..nog 5 jaar roept vitesse in de krant dat ze terug willen keren maar niemand geloofd dat nog en terecht...en om eerlijk te zijn de graafschap wrijft zich in zn handjes met de vijverdome of de gofferdome..wie wilt voetballen in dat stadion zou dat eigenlijk moeten kunnen doen..maar als je t mij vraagt is daar komend seizoen geen voetbal..je reinste kapitaalvernietiging ten top..sorry sjonnie van beukering jij hebt vitesse wel gehaalt en ik niet maar een vitesse shirt was onze trots..maarja door schade en schande wordt ik wijs ..ajuus..van ajax winnen doen we andere keer wel

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen