Vierdeklasser loopt Oranje-international eruit: ‘Ik hoop dat iemand het heeft gezien’

26 juni 2024, 18:14   Bijgewerkt: 26 juni 2024, 18:38
Foto: © Imago

Voor het Nederlands elftal stond daags na de verloren wedstrijd tegen Oostenrijk (2-3) een oefenwedstrijd op het programma tegen TSV Havelse. Oranje wist met 6-1 te winnen, maar voor Marko Ilic was het een hele bijzondere wedstrijd. De 25-jarige linksbuiten wist namelijk het enige doelpunt van de Duitse vierdeklasser te maken.

"Het was erg leuk. Het is een hoogtepunt voor ons om tegen ze te spelen", aldus een enthousiaste Iic ingesprek met ESPN. Hoewel hij het erg leuk vond, was het wel hard werken geblazen. “Ja, het was heel zwaar. Het zijn allemaal wereldspelers. Voor ons is dat een hoogtepunt, dat maakt het voor ons ook leuk om tegen te spelen."

Artikel gaat verder onder video

De doelpunten aan Nederlandse zijde werden gemaakt door Wout Weghorst (tweemaal), Micky van de Ven (tweemaal), Brian Brobbey en Jeremie Frimpong. Ilic, die afgelopen seizoen in de Regionalliga twemaal scoorde en één assist gaf in 27 wedstrijden, maakte namens TSV Havelse de eretreffer.

‘Ik heb De Ligt eruit gelopen’

Bij Oranje scoorden Wout Weghorst (twee keer), Micky van de Ven (twee keer), Brian Brobbey en Jeremie Frimpong. Ilic deed namens Havelse wat terug. "Het was een ongelooflijk goed gevoel om tegen het Nederlands elftal, met zulke spelers, te scoren. Het was geen bijzondere goal. Maar ik noem het een normale goal. Ik heb de verdediger eruit gelopen. Toen kwam ik één op één en heb ik gewoon geschoten. Toen lag de bal erin."

Voor de camera van De Telegraaf bevestigt Ilic dat hij Matthijs de Ligt eruit liep. "De verdediger had de bal niet goed gekregen, toen kwam de bal bij mij en ik ging één tegen één met De Ligt. Toen ging ik er rechts langs en schoot ik."

Ilic hoopt te kunnen profiteren van treffer

Er waren, behoudens de aanwezige spelers en stafleden, geen mensen aanwezig bij de wedstrijd, maar desalniettemin hoopt Ilic in de toekomst te kunnen profiteren van zijn doelpunt tegen het Nederlands elftal. “Ik hoop dat iemand het ergens gezien heeft en nieuwsgierig wordt."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

infielder
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jullie zijn wel sensatiezoekers he op deze website. 🤣

jurgen😎
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

een buitenspeler die een centrale verdediger eruitloopt wow dat gebeurt nooit.....Fascinerend ... Dit is echt ongekend. Het nieuws inzicht wow!

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar het zegt wel iets over een Bundesligaspeler tegen een Regionaal 4e Divisiespeler.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

zegt helemaal niks tuurlijk zijn er snellere spelers als andere zelfs bij de amateurs maar kan hij het top nivo aan? Nee want anders zou hij niet in de amateurs spelen. Er lopen genoeg scouts rond bij dat soort divisies. als hij zo goed was was hij allang weg.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen