Verweij: 'Ajax verwacht miljoenenwinst op Akpom te kunnen maken'

7 juni 2024, 13:35   Bijgewerkt: 7 juni 2024, 13:46
Foto: © Imago

Ajax verwacht volgens Telegraaf-clubwatcher Mike Verweij deze zomer een forse winst te kunnen maken op tweede spits Chuba Akpom. De Engelsman kwam afgelopen zomer voor 12,3 miljoen euro over van Championship-club Middlesbrough, maar zou nu mogelijk zelfs het dubbele van zijn aankoopbedrag in het laatje kunnen brengen. Even eerder werd al duidelijk dat Wout Weghorst nadrukkelijk in beeld is als zijn vervanger.

Hoewel Akpom in de spits tweede keus was achter Brian Brobbey, kan de Engelse puntspeler toch prima statistieken overleggen. De spits trof in alle competities vijftien maal doel, maar omdat hij dat veelvuldig als invaller deed was hij in de Eredivisie (waarin het elf keer raak was én de spits drie assists leverde) gemiddeld elke 74 minuten betrokken bij een goal.

Artikel gaat verder onder video

Ajax zou Akpom 'onder normale economische omstandigheden' liever niet verkopen, maar omdat de club onder meer geen inkomsten uit de Champions League kan verwachten, is de verkoop van Georges Mikautadze (die voor 13 miljoen euro is terugverkocht aan FC Metz) niet voldoende om de Engelsman als 'niet te koop' te bestempelen "Dat een transfer tóch bespreekbaar is, komt doordat hij naar schatting tussen de 20 en 25 miljoen euro kan opleveren, een bedrag waarmee Ajax de markt op kan om de selectie op meerdere plekken te versterken", schrijft Verweij. Voor een fractie van dat bedrag zou de 31-jarige Weghorst los te weken zijn bij Burnley, waar hij nog een jaar onder contract staat. De Tukker heeft 'een prijskaartje van rond de vijf miljoen euro om zijn nek', schrijft de clubwatcher op basis van 'insiders'.

Een deal ligt echter 'gecompliceerd', vervolgt Verweij, omdat Ajax pas na 1 augustus afscheid zou willen nemen van Akpom en Weghorst tot die tijd 'in de wachtkamer' zal moeten plaatsnemen. "Die dag staat de return van de tweede voorronde van de Europa League op het programma en de Engelsman is onmisbaar." De angst bestaat dat Brobbey én Weghorst op die datum nog niet beschikbaar zullen zijn, aangezien het duo deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands elftal op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Mocht Oranje de finale op 14 juli spelen, dan genieten beiden nog van een noodzakelijke vakantie waardoor het kwalificatieduel voor het tweede Europese clubtoernooi te vroeg zou komen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Daley Blind doet anderhalf jaar na vertrek opvallende onthulling over Ajax

Daley Blind kijkt nog altijd met een pijnlijk gevoel terug op zijn vertrek bij Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Succes. In Engeland was bekend bij een spelersagent dat Akpom voor vijf tot zeven miljoen op te halen was. Ajax biedt gewoon 'boem' meteen veertien miljoen euro. Het gekke is: er was nul komma nul belangstelling voor Akpom. Die Engelse clubs kopen normaal gesproken een cornervlag voor vijf miljoen euro, maar voor die vijf tot zeven miljoen was er geen enkele belangstelling." Ajax betaalde 12,3 miljoen euro exclusief 2 miljoen euro aan bonussen.

Bean
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

maar de echte vraag is of ze pilske al hebben gevonden. Slechts een kwestie van tijd, maar nog steeds geen witte rook. Misschien ligt pilske ergens dronken op straat en zijn ze hem kwijt geraakt. Wat een toestanden met het excuusvolk op zuid.

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

@Paulito, leuke toegevoegde informatie, maar de actualiteit is achterhaald, dit weten wij tot vervelends toe allemaal al, Ajax/Mislintat was dom klaar punt. Ik begrijp ook niet wat voor nut je story nog heeft. Als Ajax Akpom voor meer geld kan verkopen dan is het toch ook wel een verdienste van Ajax, ondanks het slechte seizoen. Akpom kreeg van Ajax wel de kans zich op te waarderen en in de kijker(s) te spelen, toch knap.

dilima1966
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Eerst nog maar zien Of Akpom het dubbele opleveren Ben er nog niet zeker van

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@dilima1966, in elk geval altijd meer dan voor hem betaald werd, is toch mooi ?

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Als het zo is altijd goed ff afwachten

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Zou eerder Brobbey verkopen dan Akpom. Zie bijv de wedstrijd van gisteren. Denk als Akpom het hele seizoen had gespeeld, meer dan 25 goals had gemaakt

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ben met je eens Goku, ik ben ook nieyt gecharmeerd van Brobbey, moeizaam moeizaam moeizaam. Die één op één met St. Sinclair bewijst het missen van koelbloedigheid bij Brobbey, bij andere spitsen is het raak.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen