Vermoedelijke opstelling Oranje tegen IJsland: Ronald Koeman voert negen (!) wijzigingen door

10 juni 2024, 07:21   Bijgewerkt: 10 juni 2024, 10:49
Foto: © Imago

Ronald Koeman gooit zijn opstelling van het Nederlands elftal maandagavond tegen IJsland flink op de schop, zo is althans de verwachting op basis van de laatste oefensessie in Zeist. Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners starten in ieder geval in de basis, zo heeft de bondscoach alvast verklapt.

"We geven eens wat anders dan alleen beelden van de warming-up. De hesjes, ja. Daar kun je met wat voetbalverstand al veel uithalen", zei Koeman zondagmiddag tegenover de NOS in aanloop naar de uitzwaaiwedstrijd. De opstelling van Oranje kan op basis van de laatste training al ingevuld worden. Wat opvalt, is dat de bondscoach kiest voor de nodige wijzigingen in zijn opstelling. In elke linie duiken er nieuwe namen op ten opzichte van de interland tegen Canada.

Artikel gaat verder onder video

De doelman blijft met Bart Verbruggen hetzelfde, maar achterin zullen er vier nieuwe namen verschijnen. Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Nathan Aké lijken de defensie van het Nederlands elftal te gaan vormen. Daarvoor staan Joey Veerman, Koopmeiners en Reijnders opgesteld. Memphis Depay is met Bart Verbruggen de enige speler die in de basis blijft staan ten opzichte van de interland tegen Canada. Vanaf de flank zullen Xavi Simons en Cody Gakpo aantreden.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Reijnders, Veerman, Koopmeiners; Simons, Memphis, Gakpo

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Ronald Koeman is zeer te spreken over de manier van werken van Hélène Hendriks en Noa Vahle.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen