Vermoedelijke opstelling Oranje: deze elf stuurt Koeman tegen Oostenrijk het veld in

25 juni 2024, 07:49
Foto: © Imago

Bondscoach Ronald Koeman lijkt in de afsluitende poulewedstrijd van het Nederlands elftal op het Europees Kampioenschap in Duitsland geen wijzigingen in zijn basiselftal te gaan doorvoeren. Dat betekent dat Memphis Depay en Xavi Simons, die kritiek oogstten met hun spel in de wedstrijd tegen Frankrijk, ook dinsdag tegen Oostenrijk weer aan de aftrap zullen verschijnen.

Achterin heeft Koeman weinig reden tot wijzigen. Bart Verbruggen maakte in de eerste twee groepsduels een uitstekende indruk en zal dan ook opnieuw plaatsenemen onder de lat. Voor de 21-jarige sluitpost vormen Stefan de Vrij en Virgil van Dijk andermaal het centrum van de defensie, die gecompleteerd wordt door rechtsback Denzel Dumfries en linksback Nathan Aké.

Artikel gaat verder onder video

Ook op het middenveld lijkt Koeman dus vast te houden aan dezelfde elf als in het vorige duel, tegen Frankrijk (0-0). Dat betekent dat Joey Veerman, in de openingswedstrijd tegen Polen nog basisspeler, andermaal vanaf de bank zal starten. Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders vormen het controlerende blok achter nummer tien Xavi Simons.

Voorin verklapte Koeman al dat de hevig bekritiseerde Memphis Depay 'gewoon' zal spelen tegen Oostenrijk. De spits van Atlético Madrid was vooral tegen Frankrijk ongelukkig, maar behoudt het vertrouwen van de bondscoach. Jeremie Frimpong, die tegen Les Bleus zijn entree in de basis maakte, lijkt andermaal vanaf de rechterflank te mogen starten. Op links is Cody Gakpo een zekerheidje.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Frimpong, Depay, Gakpo

Twijfelgeval
Koeman kan tegen Oostenrijk over een bijna volledig fitte selectie beschikken. Alleen spits Joshua Zirkzee ontbrak de afgelopen twee dagen, vanwege griepverschijnselen, op het trainingsveld. Dinsdag wordt pas besloten of de aanvaller van Bologna, die op het laatste moment nog toegevoegd aan de EK-selectie, fit genoeg is om plaats te nemen op de bank.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Weer een slap middenveld, op Schouten na die het goed gedaan heeft. Reijnders loopt teveel met de bal en heeft geen goede pass, Simons sja wat is er nog niet over gezegd... Dumfries ook tegenvallend vind ik. Frimpong 1 uitstekende actie gemaakt en daarna was het wel klaar. Depay gewoon slecht, dik onder de maat. Ik vind het onbegrijpelijk. Volgens mij zijn "we" in de volgende ronde opeens snel weer thuis.

balletje rond
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Als je dan weer thuis aangekomen bent kan je daar weer verder zeveren en kwatsen, je lijkt g.v.d. wel een Prof in de voetbalkunde Beterweter

Savarunl
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Tsja, dit is Nederland, 10 miljoen mensen die denken gekwalificeerd te zijn als Bondscoach en het beter denken te weten dan de man die daarvoor is aangenomen.

Storm
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Fijn dat ik je zo weet te triggeren clown. Ik lach je uit.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Savaruni storm lacht iedereen uit. Want hij weet alles beter . En ja dat clown geroep waar en van wie hebben we dat eerder gehoord !!!. Het valt echt niet op !!!

Storm
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@Savaruni, geen idee tegen wie je het hebt, maar ik geef gewoon mijn mening ergens over. Daar is het reageren op deze website voor bedoeld namelijk, mocht het je nog niet zijn opgevallen. En ik mag het volgens mij best niet eens zijn met de opstellingen van Koeman. Ik denk niet dat ik daar trouwens de enige in ben.

Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Gtsb, jij wordt inderdaad alleen maar uitgelachen, bij werkelijk alles wat je op deze site schrijft, over welk onderwerp dan ook blijkt gewoon dat je over een erg laag IQ te beschikken. Beetje niveautje van der Gijp

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

He en daar is van de gijp of vi weer . Verrassend komend van jou. Ook geen verrassing dat je storm en straks weer krotje komt steunen . Verder boeit het mij geen reet wat jij vindt en met mij velen. Alleen ik zeg het de rest denkt het. Dat jezelf niet door hebt dat je vi opmerkingen nu wel klaar zijn ,zegt eigenlijk alles. Morgen komen er weer zeker 6 topics over vi en ik weet nu al dat jij weer helemaal los gaat . Elke dag weer

Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gtsb, goed te weten kan ik je weer verder de maat nemen knul, dus maar een dubbele portie medicatie nemen anders trek je het misschien niet

Wout
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het is zo opportunistisch om altijd te denken elk alternatief het wel even beter doet. Misschien had je dan wel dik verloren van Frankrijk, maar men is zo blind..

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Frankrijk speelde met de rem er op, bij gas geven hadden we dik verloren door een slechte middenveld en voorhoede. Konden geen balvast houden of goed overspelen

gtsb
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Precies goku. Het is allemaal niet zo best . En frankrijk is een toernooi/reactie/resultaat team. Na de groep gaan we het zien. Want kwalificeren voor de 8e finale is niet echt een prestatie in deze opzet

Storm
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@Wout, liever opportunistisch dan zelf niet met een oplossing komen. Tegen Frankrijk hebben "we" volgens mij geluk gehad door het niet meespelen van Mbappé en het feit dat we uiteindelijk stand hebben gehouden. Meer niet. Sommige spelers hebben gewoon opzichtig gefaald en ik ben van mening dat je die dan moet wisselen. Of de wissels het dan beter doen weet je nooit van te voren. Ik niet, maar jij ook niet.

balletje rond
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Wat een Dwaas dat stormpje Complotdenker, waardeloze analist wat hij denkt te zijn, PIPO of Bassie is een betere naam voor hem Bassie de Triggeraar lijkt mij wel wat (let op dit is maar een mening)

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Balletje rond straks komen zijn andere accountjes meelullen en liken . Het is een dagtaak en houdt hem gelukkig van de straat

Storm
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Prachtig hoe ik jullie toch weet bezig te houden elke dag. Heerlijk. En maar happen en je dood ergeren. Hahahaha! En die ene fantast blijft maar krakelen over meerdere accountjes. Ik lach me te barsten! (nou, hap maar weer)

balletje rond
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

En gelukkig weer geen ajaks dna in de ploeg anders kan je er beter mee stoppen en op vakantie gaan

Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Gtsb, snel je medicatie innemen knul, want je ziet weer schimmen en hoort weer stemmen in je hoofd. En wie moet er dan het hek open doen op de sociale werkplaats als je weer ziek thuis zit ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen