Van Persie gaat enorm risico nemen: 'Ik zie de krantenkoppen al voor me'

29 juni 2024, 18:34
Foto: © Imago

De supporters van sc Heerenveen mogen volgend seizoen het nodige spektakel verwachten. De nieuwe trainer Robin van Persie wil gedurfd en aantrekkelijk voetbal spelen, waarbij winnen centraal staat. Gelijkspelen is een taboe.

Van Persie, die zaterdag voor het eerst op het trainingsveld stond bij Heerenveen, vertelt aan het Algemeen Dagblad dat zijn ploeg volgend seizoen niet zal switchen tussen bijvoorbeeld 4-3-3 en 5-3-2, of welk systeem dan ook. Zijn voormalig bondscoach Louis van Gaal stond wel bekend om die flexibiliteit. “Dat is niet mijn visie op voetbal. Je haalt dan duidelijkheid en vastigheden weg. Het is bovendien niet te doen voor een speler. Die hebben behoefte aan duidelijkheid”, denkt Van Persie.

Artikel gaat verder onder video

De topscorer aller tijden van Oranje zegt bovendien nooit te ‘redeneren vanuit een tegenstander’. “Ook niet na een paar nederlagen op rij.” Zijn speelstijl blijft dus herkenbaar. “Heerenveen heeft voor mij gekozen omdat ik sta voor lef en aanvallend voetbal met vleugelspelers. Die trainer wil ik graag zijn. Ik weet dat we ook wedstrijden zullen verliezen, maar ik ben daar niet bang voor. Maar áls we verliezen, dan wel op onze eigen manier.”

Als het aan Van Persie ligt, gaat Heerenveen niet proberen een gelijkspel over de streep te trekken als dat de tussenstand is in een uitwedstrijd tegen bijvoorbeeld PSV. “Dat hoort bij ieder spelletje dat je speelt: winnen. In welke sport kies je wel voor een gelijkspel? Ik wil het komend seizoen ervaren hoe dat uitpakt. Het betekent misschien dat je de deksel op de neus krijgt. Dat risico neem ik en ik accepteer de kritiek. Natuurlijk zie ik de krantenkoppen over een naïeve en onervaren trainer al voor me. Die teksten zullen komen. Prima. Geen probleem.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Persie glundert na eerste training Heerenveen

'Dat biedt perspectief en geeft hoop', zegt de nieuwe trainer van sc Heerenveen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dat is pas karakter tonen ,en als je voor staat, indien mogelijk, blijven aanvallen , want als je je ingraafd dan roep je een tegentreffer op je af, we hebben dat al zovelen keren gezien ,ook op het EK .

QuarlonK
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Interessant. Hangt natuurlijk wel af van het spelersmateriaal dat je hebt of dit een goed idee is. Ben benieuwd of het hem lukt. Gun het hem van harte

Storm
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Het typische praatje van zowat alle trainers die bij een nieuwe (of eerste) club komen. Aanvallend voetbal, bij eerste 10 of 5 of 3 of weet ik wat eindigen, Europees voetbal halen...etc etc. Wat moet je in vredesnaam anders vertellen? En de titel "...gaat enorm risico nemen" is de bijpassende clickbait.

vleermuis
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

deze is een beetje..flauw..dus zooooo verlies je een wk finale..en dat mogen wij nu ook leren..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen