Van Hooijdonk ziet gekkigheid in het stadion: 'Je valt vijf kilo af door alleen maar op een stoeltje te zitten'

3 juni 2024, 09:54   Bijgewerkt: 3 juni 2024, 10:01
Foto: © NPO

NAC Breda is zondagmiddag met hangen en wurgen gepromoveerd naar de Eredivisie, waar Pierre van Hooijdonk heel erg blij mee is. Toch had het rvc-lid technische zaken bij de club gehoopt op een iets minder spannende wedstrijd, na de met 6-2 gewonnen heenwedstrijd.

In Breda won NAC met grote cijfers, mede dankzij twee rode kaarten bij Excelsior. Veel fans van de club rekenden zich toen al rijk, maar 'met NAC weet je het nooit'. Na 50 minuten stond Excelsior zondag met 4-0 voor, waardoor de achterstand was weggewerkt. Door de 4-1 van de Brabantse ploeg werd uiteindelijk toch Eredivisie-voetbal voor volgend seizoen veiliggesteld. Van Hooijdonk tegen BN De Stem: "Deze dag past heel goed bij het seizoen. Er zat van alles in, het ging alle kanten op. En in de competitie hebben we niet zo goed gepresteerd, zo simpel is het."

Artikel gaat verder onder video

NAC eindigde het Keuken Kampioen Divisie-seizoen op een achtste plaats en op basis van het doelsaldo mochten de Bredanaars de play-offs om promotie/degradatie in, die dus werden gewonnen. "Dit is ongelooflijk. En in de allesbeslissende wedstrijd van het seizoen laten we weer een 'oud gezicht' zien, terwijl niemand had verwacht dat we het nog zouden weggeven. Gelukkig is dat ook niet gebeurd. De 4-1 was krankzinnig, maar dat was het hele seizoen. We hebben weer veel meegemaakt."

De voetbalanalist had zelf heel veel moeite met de spanning tijdens de wedstrijd. "Ik denk dat het met mijn hart niet helemaal goed is gegaan. Bovendien denk ik dat de cardiologen in de Bredase ziekenhuizen het na dinsdag sowieso erg druk gaan krijgen. Je valt vijf kilo af door alleen maar op een stoeltje te zitten. De spanning, alles eromheen. Het is te idioot voor woorden, maar het was het me allemaal waard."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nooit meer kunstgras in de Eredivisie na degradatie Excelsior

Door de degradatie van Excelsior heeft geen enkele club volgend seizoen een plastic veld in de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Leuk voor Nac/Breda en alles wat ze een goed hart toedraagt. Echter, Nac zien spelend tijdens seizoen en play-offs ben ik bang dat het na één seizoen eredivisie alweer voorbij zal zijn. Zelden zo'n slecht eftal zien spelen. Met alle geluk gepromoveerd maar in eredivisie geen bestaansrecht. Maar goed, ze hebben eerlijk gewonnen, dat wel dus promotie is terecht. Mvg Willem Klein

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen