Van Halst noemt zijn 'gedroomde' Oranje-middenveld, Veerman krijgt geen plekje

27 juni 2024, 19:26
Foto: © Imago

Jan van Halst heeft aangegeven wat zijn voorkeursmiddenveld voor Oranje zou zijn. Daarbij gaat hij er wel vanuit dat iedereen fit is, want ook Frenkie de Jong wordt genoemd.

In een video van Ziggo Sport geeft Van Halst toe ook 's nachts soms bezig te zijn met de middelste linie van het Nederlands elftal. "Ik droom wel eens van het middenveld met Frenkie de Jong en Jerdy Schouten", vertelt de oud-analist op X. "Met daarvoor Tijjani Reijnders. Het voordeel van Reijnders vind ik dat hij ook verdedigend zijn inbreng heeft. En ook aanvallend is hij goed. Bij Milan speelt hij ook vaak op 10."

Artikel gaat verder onder video

Van Halst die onlangs ook een periode voor Ajax heeft gewerkt, denkt dat dat middenveld heel complementair aan elkaar zou zijn. "Je hebt een goede dribbelaar, je hebt een goede passer, je hebt iemand die positioneel heel goed is en met Reijnders heb je ook diepgang. Die kan ook in de zestien van de tegenstander komen. Dan heb je een aardig voetballend en evenwichtig middenveld."

Mogelijk heeft de laatste wedstrijd van Joey Veerman, die tegen Oostenrijk (2-3 verlies) voor bevestiging gezorgd bij Van Halst. De normaal zo goed in balbezit spelende middenvelder was weinig secuur in de passing en liet ballen van zijn voet springen. Na een halfuur werd hij er door Ronald Koeman afgehaald. Ook tegen Polen was Veerman niet sterk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Waarom krijgt deze man nog steeds een podium ? Heeft hij niet al genoeg bewezen dat hij totaal ondeskundig is in alles wat hij aanpakt? Lachwekkend figuur die Fc Twente en Ajax door onkunde in grote problemen heeft gebracht en ook zeer terecht door Ajax de laan is uitgestuurd

boefje
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Helemaal met je eens en het is natuurlijk een aanfluiting dat Ajax hem een functie geeft net als Maurits Hendriks.

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Jan van halst Bij fc Twente weg gestuurd Ajax naar de kloten geholpen met andere bestuursleden Geeft commentaar oo spelers van het Nederlands elftal die weg moeten of blijven Laat hij lekker gaan golfen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen