Van Gangelen hekelt besluit Koeman: 'Begrijp ik helemaal niks van'

5 juni 2024, 20:24
Foto: © NOS

Ronald Koeman heeft met Frenkie de Jong en Memphis Depay twee spelers geselecteerd die niet of nog niet helemaal fit zijn. De bondscoach wil de komende oefenwedstrijden dan ook gebruiken om iedereen speeltijd te gunnen, zodat al zijn spelers fit aan de aftrap verschijnen op het EK. Een onbegrijpelijke beslissing, zo vinden Vincent Schildkamp en Jan Joost van Gangelen.

“Hij wil deze oefenwedstrijden aangrijpen om richting plan A te gaan en dat is Memphis”, begint Kees Kwakman bij Voetbalpraat. “Wijnaldum zal morgen (donderdag, red.) gaan spelen omdat Reijnders en Koopmeiners er allebei niet bij zijn. Dan heb je ook bijna niemand anders om achter de spits rondom Memphis te spelen.”

Artikel gaat verder onder video

Schildkamp heeft daar zijn vraagtekens bij. “Als je nog maar twee wedstrijden te gaan hebt naar het EK en er is nog zoveel onduidelijk. Waarom ga je dan alles en iedereen weer speeltijd gunnen met als enige argument dat het iedereen helpt naar fitheid richting het toernooi?”

“Daar begrijp ik dus helemaal niks van”, reageert Van Gangelen, waarna Schildkamp zijn relaas vervolgt. “Die fitheid ga je toch niet halen met 25 minuten voor de nummer zeventien uit de selectie?” Er is afgesproken dat in de beide oefenwedstrijden de ploegen zes keer mogen wisselen. “Dus dat wordt sowieso weer een grote puinhoop vanaf minuut vijftig zo ongeveer", aldus Van Gangelen.

Kwakman springt wel op de bres voor de bondscoach. “Het middenveld moet wel morgen toch? Schouten, Veerman, Wijnaldum zal dat worden. Dan heb je alleen nog Gravenberch over, want die anderen zijn er niet. Daar kan Koeman ook niet zoveel aan doen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De Ligt waarschuwt voor rampscenario Oranje op EK

Matthijs de Ligt blikt vooruit op de wedstrijden tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk op het EK.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Eerst maar even aankijken, maar met dit toch wel overbejaarde zeer broze elftal, verwacht ik er eigenlijk niet zo veel van, na de mineur van Ajax, half geblesseerde en versleten spelers, we hebben absoluut geen toppers meer en verdienen het eerlijk gezegd ook niet als je alles bij elkaar optelt van de afgelopen jaren, we teren m.i. teveel op resultaten van een ver verleden en dat biedt zeker geen garantie voor het heden...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen