Driessen pleit voor zeer opvallende wijziging bij Oranje: 'Daar ligt gewoon de key'

28 juni 2024, 14:36
Foto: © Imago

Valentijn Driessen en Mike Verweij verwachten dinsdag een aantal wijzigingen in de basisopstelling van het Nederlands elftal, dat in München in de achtste finales van het Europees Kampioenschap stuit op Roemenië. Een suggestie van Rafael van der Vaart wordt door beide Telegraaf-journalisten verworpen, maar Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong zouden volgens Verweij terug kunnen keren in het elftal van bondscoach Ronald Koeman. Ondertussen pleit Driessen voor een opvallende wijziging op het middenveld, waar Oranje volgens hem behoefte heeft aan de specifieke kwaliteiten van Daley Blind.

De Ligt
Van der Vaart pleitte eerder deze week voor Matthijs de Ligt, die zowel tegen Polen als tegen Frankrijk én Oostenrijk 90 minuten op de bank bleef. "Jij vindt hem wild", zegt Verweij in de Telegraaf-podcast Kick-Off Oranje tegen Driessen. "Maar volgens mij is nou net het argument van Van der Vaart dat er wat meer power in moet." Driessen vreest echter een herhaling van de achtste finale van het vorige EK, toen De Ligt tegen Tsjechië rood kreeg en Oranje werd uitgeschakeld. "Dan heb je binnen vijftien minuten weer een rode kaart, moeten we met tien man door, verliezen we van Roemenië en moet Koeman zijn biezen pakken", voorziet Driessen. "Dus ik zou gewoon voor Stefan de Vrij gaan", zegt de chef voetbal van de ochtendkrant.

Artikel gaat verder onder video

Blind
Verweij kan zich daarin uiteindelijk vinden, maar stelt wel dat er 'wat moet gebeuren' met de basisopstelling ten opzichte van de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Oostenrijk. "Dumfries zal erin komen, waarschijnlijk Frimpong", voorspelt de journalist. Driessen zou op zijn beurt een opvallende wijziging in een andere linie doorvoeren: "Je moet eerder naar het middenveld kijken, joh. Daar ligt gewoon de key. Ik zou Daley Blind voor de rust en voor de passing erin zetten. Ook omdat hij een linie over kan slaan en vaak de ruimtes vooruit ziet. Dat mis ik een beetje in dit Nederlands elftal."

Met 107 interlands achter zijn naam is Blind de meest ervaren international in de selectie van Koeman. De speler van Girona is een optie voor het centrum van de verdediging, als linksback óf als verdedigende middenvelder. Toch kwam hij in Duitsland, net als voormalig ploeggenoot De Ligt, nog geen minuut in actie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hongaren zorgen voor grote verbazing met actie na nederlaag: 'Ik heb het nog nooit gezien'

Een opvallend moment na de wedstrijd tussen Hongarije en Zwitserland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Je kunt nu wel weer gaan starten met Schouten,Reijnders en Wijnaldum op het middenveld maar vriend Wijnaldum is in dit rijtje de dissonant. Hij kan het echt niet meer belopen en ook zijn keuzes pakken verkeerd uit. Blijven over voor de "10" positie Xavi Simons en Memphis Depay. Die "10"rol lijkt mij voor Memphis eerlijk gezegd een betere optie dan in de spits. Daarnaast toch Weghorst in de spits voor het "oorlog maken". Oftewel : Vebruggen,Dumfries,de Vrij,v.Dijk, Ake, Schouten,Reijnders,Depay,Malen,Weghorst,Gakpo.

Copa
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Schouten kan het ook niet aan; het tempo ligt te hoog voor hem, te lage handelingssnelheid Wijnaldum over de houdbaarheidsdatum Respect voor Claasie en Luuk; zij zagen dat het niveau gewoon te hoog is voor ze

Copa
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Advies aan Koeman (en andere trainers) en Driessen/Verwey (en andere journalisten) als jullie nou ruilen dan is alles weer goed en iedereen (waarschijnlijker niemand) blij Ik stuit op slechts 1 probleem de journalisten kunnen dit werk niet aan en daarom zoals meneer de Uil zou zeggen; snaveltje toe en slaap zacht oid

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

We hebben ook Gravenberg nog, jonge fitte speler. Mag ook wel eens een kans krijgen vind ik.

boyke
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Telegraaf kunnen jullie die mafkees Driessen niet snel prullenbakken leeg laten halen, dat is de grote dissonant van het Nederlands elftal met zijn commentaar en beter weten. Als er iemand in Nederland geen verstand van voetballen heeft dan is het die Driessen met zijn kwats opstellingen. Bondcoach Driesen die alles weet. Uhm. Koeman weet echt wel wat hij gaat doen daar heeft hij Professor voetbalkenner bij uitstek gekke Driesen niet voor nodig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen