Driessen doet zeer gedurfde uitspraak over Oranje: ‘Dit is iets wat niet te overtreffen valt’

27 juni 2024, 07:40
Foto: © Vandaag Inside/YouTube

Volgens Valentijn Driessen moet het Nederlands elftal héél blij zijn met de uitkomst van de groepsfase op het Europees Kampioenschap in Duitsland. De formatie van coach Ronald Koeman eindigde in groep D weliswaar op de derde plaats en leek rekening te moeten houden met een loodzware tegenstander in de achtste finales, maar staat in plaats van Engeland tegenover Roemenië. Driessen is van mening dat er geen beter scenario denkbaar was voor Oranje.

Koeman en zijn manschappen kregen dinsdagavond in Berlijn een zware klap te verwerken. Bij een overwinning op Oostenrijk hadden ze uitstekende zaken gedaan met het oog op de achtste finales, maar door de 2-3 nederlaag stevenden ze af op een pittige uitdaging in de achtste finales. Engeland dreigde de volgende tegenstander te worden van het Nederlands elftal, maar na een krankzinnig slot van de groepsfase wordt het toch Roemenië. Koeman zei gisteren (dinsdag, red.): we zijn niet knock-out, we staan nog. Nou, we staan al bijna met één been in de finale nu, zegt Driessen op de site van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Volgens de verslaggever had het Nederlands elftal het niet slechter kunnen treffen in de knock-outfase. Bij winst op Roemenië wacht in de kwartfinale een treffen met de winnaar van de achtste finale tussen Oostenrijk en Turkije en bij een eventuele halve finale is Italië of Zwitserland óf Engeland of Slowakije de tegenstander. Dit is iets wat niet te overtreffen valt. Je wordt derde na een schandalige vertoning tegen Oostenrijk, maar je hebt eigenlijk de best uitgangspositie om de finale te behalen die denkbaar is op dit EK, aldus Driessen. Natuurlijk ook omdat België z’n plicht niet doet, die hebben nu ook gelijk de zwaarste tegenstander in de volgende ronde tegen Frankrijk.

Driessen zag dat de woensdag zodoende een mooi einde in petto had voor Oranje. Daags na de grote teleurstelling tegen Oostenrijk speelden de reserves een oefenwedstrijd tegen het op het vierde niveau van Duitsland spelende TSV Havelse. De dag stond verder in het teken van familie. Ik hoorde net gejuich en ik denk dat het uit het Ritz-Carlton kwam, zegt Driessen over het hotel waar het Nederlands elftal dit EK verblijft. Een beter einde van een familiedag is nauwelijks denkbaar. Presentator Pim Sedee zegt vervolgens dat de spelers en hun families het ook gewoon heel gezellig gehad kunnen hebben, maar Driessen weet zeker dat de uitkomst van de groepsfase er de reden van is. Normaal gesproken moeten ze allemaal het hotel verlaten om 20.00 uur, zo klinkt het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dick Hommen
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

"niet slechter": niet beter zul je bedoelen!

Danny73
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Nee,niet slechter kunnen treffen! Dat betekent dat we het goed hebben getroffen. Als je zegt dat we het beter hadden kunnen treffen, zeg je in feite dat we het met Roemenië slecht getroffen hebben.

Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Hoeveel open deuren trapt ons kijkcijferkanon en top reporter nog open ? Krijg deze man werkelijk betaald voor deze analyses?

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hij blijft de druk maar ergens andera neerleggen. En als het niet uitkomt heb je tenminste weer genoeg azijn te zeiken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen