UEFA blokkeert transfer van Manchester United: ‘Niet eerlijk tegenover de speler’

20 juni 2024, 10:40
Foto: © Imago

Jean-Clair Todibo zal deze zomer niet de overstap maken naar Manchester United. De gesprekken tussen de ploeg van trainer Erik ten Hag en OGC Nice waren al maandenlang in een vergevorderd stadium, maar de UEFA heeft een streep door de transfer gezet. Tot grote onvrede van Sir Jim Ratcliffe, mede-eigenaar van The Red Devils.

"Ze hebben gezegd dat we hem aan een andere Premier League-club kunnen verkopen, maar niet aan Manchester United", aldus Ratcliffe in gesprek met persbureau Bloomberg. "Maar dat is niet eerlijk tegenover de speler en ik zie niet in wat we daarmee bereiken." Hoewel de naam van de speler niet genoemd wordt gaat het volgens Fabrizio Romano wel degelijk om Jean-Clair Todibo.

Artikel gaat verder onder video

Net als Manchester United is ook OGC Nice in handen van INEOS. De UEFA heeft het toezicht vergroten op groepen die spelers tussen hun teams verhandelen als ze in dezelfde competitie spelen. Zowel Manchester United als OGC Nice spelen komend seizoen in de Europa League, waardoor de UEFA de Franse club ervan heeft weerhouden om Todibo te verkopen aan Manchester United.

Bovendien heeft de UEFA tegen Ratcliffe gezegd dat hij Nice in een blind trust moet onderbrengen nadat Manchester United zich heeft gekwalificeerd voor de Europa League. Een eigenaar kan namelijk niet zonder beperkingen de zeggenschap hebben over twee clubs in dezelfde competitie. De mede-eigenaar van Manchester United is echter niet van plan om Nice van de hand te doen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 NOS-studiogasten moeten hard lachen om nieuwe ontboezeming van Marco van Basten

Marco van Basten is als EK-analist aanwezig bij de NOS, maar zijn passie ligt al geruime tijd niet meer bij het voetbal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen