Twijfels over besluit van Koeman: ‘Hij voldoet in niets waaraan een late instromer moet voldoen’

13 juni 2024, 12:59
Foto: © Imago

Bondscoach Ronald Koeman besloot, mede door het feit dat Brian Brobbey lichte hamstringklachten heeft, met Joshua Zirkzee alsnog een vervanger op te roepen voor Teun Koopmeiners. Valentijn Driessen heeft echter zijn twijfels over het alsnog oproepen van de Bologna-spits, mede vanwege de onzekerheid over zijn fitheid.

“Hij heeft niet fit het seizoen beëindigd, daarna wel fit geraakt, zeggen ze, lekker wat vakantie-uren in de benen”, vertelt Driessen in de podcast Kick-off Oranje. “Hij voldoet aan niets waarvan Koeman vindt dat een late instromer aan moet voldoen”, is de chef voetbal van de Telegraaf kritisch.

Artikel gaat verder onder video

Daarnaast haalt Driessen aan dat Zirkzee nog nooit bij het Nederlands elftal heeft gezeten. “Je weet dus absoluut niet wat voor een persoonlijkheid je dan binnenhaalt. Als je dat dan als referentie neemt om mensen wel of niet te selecteren, zoals hij eerder heeft gezegd, dan is het natuurlijk een vreemde keuze”, vervolgt hij.

Mike Verweij benoemt ook nog dat Zirkzee op 12 mei tegen Napoli zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld en toen ook geblesseerd raakte. “Dat is wel een risico. Koeman werd heel erg boos op Barcelona vanwege alle risico's die ze met Frenkie (de Jong, red.) hebben genomen. Maar ik vraag me echt af of Bologna hier echt blij mee is. Het zal volgend seizoen dan misschien niet meer zijn club zijn, maar ze moeten hem volgend seizoen nog wel verkopen.”

Op basis van zijn goede seizoen bij Bologna is het volgens Driessen ‘volstrekt logisch’ dat Koeman Zirkzee er alsnog bijhaalt. “Alleen naar aanleiding wat hij eerder gezegd heeft kan je daar je vraagtekens bij zetten”, is hij kritisch naar Koeman. “Het is een jongen die de Serie A op zijn kop heeft gezet, met Bologna Champions League-voetbal heeft gehaald, beste talent van de Serie A. Dan heb je echt wel wat laten zien en heb je ook wel wat in je mars. Ik ben benieuwd en misschien gaat hij het ook wel heel goed doen als hij er is. Het is natuurlijk wel een klassespeler die nu heel gewild is.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder vindt dat Frenkie de Jong ‘volwassener’ had moeten zijn

Jack van Gelder vindt dat Frenkie de Jong zelf medeschuldig is aan het missen van het EK.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

svl
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Spijkers op laag water zoeken, de criteria voor selectie gelden per positie. Als de positie meerdere keuzes heeft kun je fijner selecteren. Moet je snel uit nood een keuze maken dan pak je gewoon de eerste de beste. En je kan nou niet bepaald van Zirkzee zeggen dat het een paniekbeslissing is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen